/Molim te, ne prihvataj ono što nije Božiji plan za tebe, samo jer si umorna od čekanja

Molim te, ne prihvataj ono što nije Božiji plan za tebe, samo jer si umorna od čekanja

Napisala sam tačno ove riječi na mojoj stranici prije gotovo godinu i pol dana. Nikada nisam zamišljala da će se podijeliti s toliko mnogo ljudi. Bila sam u situaciji za koju sam znala da vjerojatno nije dobra za mene, ali nastavila sam se vraćati jer nisam znala moju vrijednost. Jedne noći, samo sam znala ako se nastavim kretati u smjeru u kome sam krenula, ja bih prihvatila nešto što baš nije bilo za mene. Zato sam te riječi napisala kao podsjetnik za sebe, ali sam završila dobivanjem poruka tisuća ljudi koji su govorili kako su im te riječi pomagale i ohrabrivale ih na način koji nikad nisam zamišljala.

Izašla sam iz situacije u kojoj sam bila, ali sam se vratila u nju godinu dana kasnije. I svaki put kad sam vidjela te riječi,zastala bih i čitala ih iznova i iznova. I osjećala bih se tako krivo. Zato što sam davala savjete, ali sigurno nisam to sama radila. Preskakala sam pjesme molitve, ostavivši Bibliju na polici u ormaru. Nadala sam se da ne bih to priznala, ne bih se morala tako osjećati.Ali uvijek je došlo. Ta bolesna osjećanja u mom trbuhu gdje sam znala da nije u redu. I obećavala sam da ću učiniti bolje, odstupiti od onoga što sam znala da je pogrešno.

Nije se dogodilo tek nakon par sedmica kada sam plakala u krilu drugarice, pitajući je zašto nisam dovoljno dobra za neko za koa se borim dvije odine.U tom sam trenutku znala da se ništa neće promijeniti ako se ne želim promijeniti. Znala sam da će to biti jedna od najtežih stvari koje sam morala učiniti, što je vjerojatno zašto to nisam učinila prije. I puštanje određene situacije značilo je ostaviti nekoga tko mi je toliko značio. To je značilo da je prijateljstvo završilo jer nema načina da ostanem. To je sranje kad ne možete dati nekome ono što žele, ali još gore je kad shvatite da nikada neće biti dovoljni za nekoga tko ne vidi vašu vrijednost. Nisam bila problem.I trebala sam to shvatiti kako bih pustila.

Neću lagati, i dalje provjeravam moj telefon u nadi da će nazvati ili poslati poruku. Nadam se da će se samo pojaviti i da ću mu biti dovoljna, ali sada znam da ne mogu učiniti da me netko voli.

Čekanje je teško. I može biti sasvim bolno. Čini se kao da nikada ne završava i ponekad je neodoljivo. Ali nadam se da znate da čekanje vrijedi. Nisam dobila iskustvo ljubavi koja dolazi kad se čeka, ali znam da će se to isplatiti. Nadam se da znate da ste dostojni najčišćih ljubavi, ali da biste bili spremni za to morat ćete prihvatiti ljubav koju već daje Onaj koji vas je stvorio. I ne možete se potpuno upznati ako ste previše zauzet traženjem ljubavi na svim krivim mjestima. Molim vas, molim vas, nemojte prihvatiti ono što nije za vas.

“Jer znam planove koje imam za vas”, kaže Gospod.”Oni su planovi za dobro, a ne za katastrofe, da vam daju budućnost i nadu.”

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

Podijeli svoje utiske o tekstu: