/Spavajte i gubite težinu konzumirajući ove 4 namirnice !

Spavajte i gubite težinu konzumirajući ove 4 namirnice !

Zar ne želimo svi čarobnu stvar koja će nas učiniti mršavijim tokom noći?Pretpostavljam da ste umorni od svih onih režima gubitka težine, i postoji jednostavniji način.Samo zaspite.

Znam da zvuči ludo, nije čarobna pilula , ali postoji čarobno voće koje vam može pomoći da izgubite masti dok spavate.Ovi nevjerovatni plodovi rade kao razarači masti tokom noći kada spavate.

1.Limunasto voće

Mnogo limunasto voće ispunjava tijelo s potrebnim vitaminima i mineralima, kao i hranjivim tvarima i vlaknima.Pomažu gurati masnoće iz tijela i zahvaljujući njihovoj količini vitamina C, tijelo spaljuje masnoće.Narandže, mandarine, limuni, grjpfruti, klementine…

2.Mahune

Mahune su nevjerovatan izvor bjelančevina, dijetalnih vlakana, ugljikohidrata i mikronutrijenata poput folata, mangana, magnezija i željeza.Zbog bogatstva proteinima, mahune trebaju više vremena da se svare, zato zahvaljujući njima potrebno je više kalorija za spaljivanje.Možete jesti grah, grašak i mnoge druge.

3.Žitarice

Najbolji izbor su žitarice, vrlo su zdrave.Pomažu da nivo inzulina ostane nizak dok spavate.Žitarice imaju potpune proteine, koji sadrže 8 esencijalnih aminokiselina, za koje se vjeruje da dolaze samo od životinjskih bjelančevina ili kombinacijom biljne hrane.Možete konzumirati one žitarice koje vam se sviđaju.

Prije dolaska u krevet promijenite svoj jelovnik.Umjesto onoga što obično imate za večeru, uzmite žitarice ili možda zdjelu zobene kaše kako biste lakše izgubili težinu dok spavate.

4.Mliječni proizvodi

Bogati su mineralima, velikim izvorom kalcija i fosfora.Zbog broja kalcija u mliječnim proizvodima oni mogu pomoći da stimulišu masne ćelije da se razrađuju tokom procesa spavanja.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

Podijeli svoje utiske o tekstu: