/Izazov SMIJEHA : Zabavna vježba za pozitivne ljude

Izazov SMIJEHA : Zabavna vježba za pozitivne ljude

Neka vam cilj bude da nasmijete 10 ljudi i da vam to zauzme posebno mjesto u životu.

Trebali bi vježbati izazov osmijeha u uredu, u vašem komšiluku ili čak kod kuće sa svojim prijateljima ili porodicom.Jedini pravi trik izazova je ostvarenje vašeg cilja da namjerno nasmijete nekoga 10 puta dnevno.

Pokušavala sam izazivati osmijeh u zadnjih nekoliko sedmica i stvarno mi je bilo zabavno.Ako ste željeli širiti pozitivu oko sebe,onda je ovo sjajna vježba koju bi preporučila.

Sada, ponekad smješkanje strancima može biti neugodno, zar ne? Ako se osjećate čudno da pokažete svoje biserne zube, evo nekoliko prijedloga kojima možete olakšati to.

1.Smijanje je lakše sa sunčanim naočalama.Ja živim na Floridi ( gdje su sunčane naočale svakodnevni dio odjeće) i primijetila sam da kada naočale čini se da su osmijeh i prijateljske interakcije mnogo lakše sa strancima.

  1. Djeca su jednostavna praksa. Djeca OBOŽAVAJU da se smiju bez nekog posebnog razloga, i nisu razvili sve društvene objesine koje neki odrasli imaju.Ako tražite lagane osmijehe, što mlađi to bolji!

3.Iskoristite prednosti društvenih interakcija.Samo gledajući nekoga u blizini i smješkajući im se možda će biti malo čudno!Dakle, ako se nađete u nekom trenutku kada vam neko na primjer drži otvorena vrata – iskoristite priliku.Osmijeh široko i pričekajte da se druga osoba obrati.

Zabavna stvar o izazovu osmijeha je da to čini vrlo, vrlo očigledno koliko je zarazna pozitivna energija.Što više vidimo kako se naši osmijesi pretvaraju u osmijehe drugih ljudi,  to se bolje osjećamo.

10 namjernih osmijeha na dan može mnogo učiniti kada je u pitanju podizanje vibracija kolektiva-Kada razmišljate o tome, poduzimanje takvog izazova je izvrstan način pomoći čovječanstvu i svijetu u cjelini.

Dakle, jeste li za izazov? Ako jest, pišite u komentarima i javite šta mislite.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

Podijeli svoje utiske o tekstu: