/Prema istraživanju muškarci koji imaju bradu su bolji momci i ljubavnici

Prema istraživanju muškarci koji imaju bradu su bolji momci i ljubavnici

Prije ili kasnije, svaka žena počne voljeti muškarca sa dobrom bradom.Gusta brada na muškarcima je jako seksi i teško joj je odoljeti posebno ako je uredna i redovno održavana.

Dakle, zašto je to tako? Zašto su neki muškarci privlačniji sa bradom?

Pa, prema novoj studiji sprovedenoj od strane psihologa Barnaby Dixson sa Univerziteta Queensland, muškarci sa bradama se smatraju boljim materijalom za duže veze.

Objavili su da postoji veza između brade i ženske percepcije muškarca bazirano na tome da li ga ona smatra materijalom za dugu vezu ili ne.Ispostavilo se da dame više preferiraju muškarce sa bradom nego one bez brade.

Istraživači su pokazali 8,520 žena slike različitih lica muškaraca sa različitim vrstama brada  i zatražili od njih da ocijene muškarce sa slika bazirano na tome koliko su im privlačni.Zatim su upitali žene da procjene da li je muškarac za dugu ili kratku vezu.

Rezultati su pokazali značajnu povezanost između muškosti i brade i nivoa privlačnosti.Naime, sve žene su smatrale da su muškarci sa bradom privlačniji i bolji materijal za brak.

Drugim riječima, brada je ženama znak da je muškarac savršeno muževan time čineći ga odličnim partnerom za vezu i brak.Žene ne vole ”ženstvene” muškarce ali takođe ne vole ni previše muževne.

Dakle, brada ublažava snažne muževne osobine dok u isto vrijeme govori, ‘Ja sam snažan muškarac i mogu te zaštititi.’Plus, više brade znači više testosterona a više testosterona znači više zrelosti, prema istraživanju.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.