/4 Domaćih lijekova koji vam mogu pomoći da izblijediti strije i smanjiti pojavu celulita

4 Domaćih lijekova koji vam mogu pomoći da izblijediti strije i smanjiti pojavu celulita

Suprotno onome što neki vjeruju, mnoge žene su žrtve zastrašujućih tankih preplanulih linija u našoj koži poznatije kao strije – bez obzira na to jesu li prošli trudnoću ili ne. Strije su rezultat brzog debljanja kad naša koža ima problema s istezanjem kako bi se zadržala korak s promjenama. Celulit, još je jedno stanje kože koje pogađa 80-90% žena nakon puberteta. Kako naša tijela proizvode manje kolagena kao što smo stariji, strije i celulit su prevladavajući i vjerojatno će se razviti zbog gubitka elastičnosti kože. Iako ne postoje čarobne tematske procedure koje će ukloniti strije ili celulit, postoje neke stvari koje mogu pomoći da se smanji njihov izgled.

Nemojte bacati kafu …

Piling je metoda slijeganja mrtvih stanica kože kako bi se stvorila mjesta za nove. Kava je prirodni piling koji se može koristiti zajedno s hidratantnim sastojcima kao što je vitamin E ulje, shea i kakao maslac kako bi izjednačili ton kože i vremenom, strije postaju manje vidljive.

Nemojte se bojati sprejeva za ten

Na tržištu ima puno sprejeva za ten koje vam mogu pružiti prirodno izgledajuću zlatnu boju bez opasnosti od trošenja sati pod sunčevim štetnim UV zračenjem. Vaš brončani sjaj će maskirati lakšu pigmentaciju strija i prikriti teksturalne razlike celulita.

Suho četkanje

Suho četkanje je stara praksa suhog, mekanog četkanja tijela preko gole kože radi povećanja protoka krvi i cirkulacije kroz cijelo tijelo. Iako su dokazi više ili manje anegdotalni, mnogi tvrde da je ova praksa pomogla smanjiti pojavu celulita.

Dijetetske prilagodbe

Dijeta koja je bogata u voću, povrću, vodi i vlaknima može spriječiti razvoj celulita. Borovnice i kupine bogate antioksidansima – koji razgrađuju masne stanice u celulitu – i pojačavaju proizvodnju kolagena – stvaraju novo kožno tkivo i time poboljšavaju ton i teksturu kože.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice