/5 Najgorih namirnica koje će uništiti vaše hormone i kožu

5 Najgorih namirnica koje će uništiti vaše hormone i kožu

Akne se mogu dogoditi svima.Baš kad mislite da ste prošli kroz onu dob, gdje se probudite sa nekoliko novih bubuljica, to se događa.Akne kasnije u životu često se mogu pripisati neravnoteži hormona.

Ako patite od hormonalnih akni, niste sami.Umjesto da trošite gomilu novca na posebne kreme i sapune, pokušajte s drugim, teškim pregledom na hranu koju jedete.Ono što stavite u svoje tijelo će odrediti ishod vaše kože.Hrana koju jedete može poremetiti vaše hormone i uzrokovati upalu.

1.Mliječni proizvodi

Puno mliječnih proizvoda sadrži sintetičke hormone koji pridonose viškom hormona u tijelu.To može uzrokovati upalu u tijelu, što dovodi do akni i drugih problema.

2.Soja

Ako ste već hormonski osjetljivi, konzumiranje soje može uzrokovati pogoršanje kože.Soje je često neočekivani sastojak mnogih namirnica, stoga provjerite prehrambene proizvode.

3.Gluten

Gluten je sličan mliječnim proizvodima na način da utiče na koji utiče na tijelo.To uzrokuje upalu probavnog trakta i može poremetiti nivo hormona.Takođe može biti odgovoran za druge zdravstvene probleme.

4.Suncokretovo i biljno ulje

Ova ulja za kuhanje sadrže više omega-6 kiselina nego omega-3 masnih kiselina.Prekomjerna količina omega-6 kiselina u tijelu može uzrokovati upalu kože tokom maksimuma estrogena.

5.Kofein

I kafa i čaj mogu ukloniti iz vašeg tijela bitan vitamin B, magnezij i cink.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

Podijeli svoje utiske o tekstu: