/9 Najboljih alkalnih namirnica za detoksifikaciju i uklanjanje kiselina iz tijela

9 Najboljih alkalnih namirnica za detoksifikaciju i uklanjanje kiselina iz tijela

Razina pH vrijednosti zdravog tijela i ispravnog funkcioniranja tijela trebala bi biti lagano alkalna.Međutim, postoje određene namirnice koje ometaju pH ravnotežu tijela i čine ga kiselim.Ovo je vrlo ozbiljan rpoblem jer kiselo tijelo može biti uzrok različitih zdravstvenih problema .

Zato uvijek trebate biti sigurni da dajete sve od sebe kako bi tijelo bilo alkalno.

Bademi

Bademi se smatraju bogatom namirnicom zbog brojnih zdravstvenih prednosti koje pružaju.Osim što su alkalni, oni takođe sadrže puno dobrih hranjivih tvari i biljnih masnih kiselina.

Krastavci

Krastavci su bogati vodom i rade kao prirodni diuretici.Oni su savršena ljetnja poslastica koja pomaže smanjiti suvišne kiseline i toksine iz tijela dok balansiraju razinu pH.

Kupus

Kupus je bogat magnezijem i krmnim biljem koji su vrlo korisni za balansiranje pH vrijednosti, potiču funkciju probavnog sistema i jačaju imuni sistem.

Tamnoljubičasti paradajz

Bogat je vitaminom A, C i E koji su vrlo korisni za kožu i pomažu u liječenju različitih poremećaja kože kao i problema s mjehurom.

Grejp

Možete uživati u svim prednostima grejpa bez obzira jedete li voće ili pijete sok.Grejpfrut čisti suvišne masti i toksine iz tijela dok povećava metabolizam.

Limuni

Limuni su još jedan plod bogat vitaminom C koji može očistiti cijelo tijelo, uključujući probavni trakt.Baš kao i grejp, limuni su takođe vrlo alkalni, iako oni nisu kiseli.

Bosiljak

Bosiljak je vrlo zdrava biljka koja je puna različitih hranjivih tvari poput vitamina C, K, kalcija, željeza, omega-3 kiselina i još mnogo toga.Djeluje kao prirodni detoksifikator i pomaže uklanjanju jedinjenja u tijelu koji su odgovorni za formiranje bubrežnog kamenca.

Dinja

Ovaj plod bogat je vitaminom B, fitohemikalijama, beta-karotenom i vodom koji su vrlo korisni za uklanjanje viška toksina i kiselina iz tijela.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

Podijeli svoje utiske o tekstu: