/Gazda za primer: Udvostručena plata za sve zapošljene

Gazda za primer: Udvostručena plata za sve zapošljene

Nebojša Matić je vlasnik kompanije Microelectronics, koja se bavi izvozom elektronskih komponenti u više od 140 zemalja širom sveta. Započeo je svoj biznis u svojoj garaži, a danas u njegovoj firmi ima ukupno 86 radnika. Poznat je po tome što je izvanredan šef i biznismen koji svoje zaposlene gleda sa izuzetnim značajem.

Nebojša je proslavljen u srpskim medijima udvostručujući plate svojim zaposlenima tokom svake naredne godine. Pored toga, da bi stimulisao radnike koji imaju porodicu on im daje 200 evra za treće, odnosno 400 evra za četvrto dete.

„Sreća radnika je najvažnija! Ako su srećni, to znači da će kompanija dobro funkcionisati. Veliki deo njihove sreće zavisi od okolnosti u porodici. Zato sam odlučio da im dozvolim povećanje plate i dodatni novac za svako dete koje će se roditi – kaže gospodin Matić, koji je 2012. godine bio dobitnik nagrade za preduzetnika godine.

Gazda nije stao samo tu

Njegovi radnici se ne mogu pohvaliti samo time da im se godišnja plaća povećava. Naime, on već neko vreme praktikuje da im daje dodatne bonuse za svaku od njihovih zasluga, koja je doprinela razvoju kompanije.

Pored takvih bonusa, vlasnik redovno plaća svojim zaposlenima 13., 14. i 15. platu na svakih 12 meseci.PREPORUČUJEMO

Daćemo vam još nekoliko primera odličnih šefova koji svoje zaposlene tretiraju na visokom nivou:

Ona je gazdarica koju svaki zaposleni želi: Uživajte u plaćenom odmoru do februara

Adena Levin – vlasnica „50 Burger and Champagne“ bara, oduševila je svoje zaposlene, ali i hrvatsku javnost, dajući im plaćeni godišnji odmor do 1. februara.

U svom saopštenju na Facebooku, objasnila je da to čini kako bi ih nagradila za vredan rad tokom Adventa (u Katoličkoj crkvi – period od četiri nedelje pre Božića).

„Svakodnevno objavljujemo fotografije naših hamburgera, koktela, peraja (japansko jelo) … ali sve to ne bi bilo moguće bez našeg sjajnog osoblja, koje vama sve to priprema i koje vas svakodnevno služi sa osmehom od uva do uva. Oni su radili dan i noć tokom Adventa i mislimo da su zaslužili da ih nagradimo “, piše vlasnica.

„Jedini način da biznis / kompanija bude uspešna je da ima srećne radnike, a radnici mogu biti srećni samo ako su dobro plaćeni i ako imaju dovoljno vremena za sebe“, dodaje Levin.

„A kada radite u ’50 A Burger and Champagne, ‘niste samo radnik, već deo porodice 50-ke. Zato smo odlučili da sve naše zaposlene pošaljemo na odmor 1. februara. Vidimo se tada sa mnogo novih iznenađenja za vas ”, navodi se u saopštenju poštanske burger bara na Facebooku.

PS. Vlasnica sendvičare je Amerikanka.

Za vlasnika Tomislava profit nije važan: Ugovor o radu je neodređen, na 670 eura za svako novorođeno dete, a 1000 eura prima svako ko se vraća iz inostranstva.

DIV Grupa poduzetnika Tomislav Debeljak primer je firme koja se istinski brine o svojim zaposlenima

„Ne radi se samo o profitu“, rekao je Tomislav tokom objave demografskih mera koje će se primenjivati u svim firmama njegove grupe.

Za svaku radnicu koja je zaposlena na određeno vreme u bilo kojoj firmi Grupe DIV, Tomislav je spreman ponuditi ugovor na neodređeno vreme u slučaju porodiljskog odsustva. Dakle, kompanija želi da motiviše žene da se ne boje da u slučaju trudnoće mogu izgubiti posao.

Za svako novorođenče kompanija plaća bruto iznos od 670 eura, a ako oba roditelja rade u DIV-u, taj iznos se udvostručuje.

Svakom zaposlenom koji se trenutno nalazi u inostranstvu i koji odluči da se vrati u Hrvatsku i da se zaposli u jednoj od ovih firmi biće isplaćen bruto iznos od 1.000 eura.

Za odmor Sv. Nikola, grupa DIV organizuje događaje i poklone za decu zaposlenika koji su dostigli maksimalno 15 godina.

Grupa će izdvojiti novac za sponzorisanje umetničkih i sportskih klubova u kojima su članovi dece zaposleni.

Pored toga, obezbeđuju se i sredstva za decu koja pokazuju izuzetne rezultate tokom školovanja.

Grupa će imati fond koji će se koristiti za lečenje dece zaposlenih.

Konačno, roditeljima sa troje ili više maloletne djece biće isplaćena posebna mesečna naknada od 200 kuna (25 eura) za svako treće i svako sledeće dete, što znači da je do odrasle dobi taj iznos oko 40.000 kuna (5.400 eura) ), odnosno 80.000 kuna (10.800 eura) ako oba roditelja rade sa Tomislavom. Porodica Debeljak poznata je od osnivanja Grupe DIV da nastoji izgraditi porodičnu kompaniju u kojoj je svaki zapošljeni zadovoljan i motivisan. Ovim merama pokušavaju da uspore proces masovnog iseljenja iz Hrvatske. Tomislav se nada i ohrabruje druge kompanije da slede njegov primer i uvedu takve mere koje će značajno promeniti stav vlasnika – zaposlenika.

600 zaposlenih u kompaniji Hari Krishna Exporters dobilo je automobil Renault Kvid kao poklon od kompanije Divali.

Osnivač Hari Krishna Exportersa, kompanije za trgovinu dijamantima, odlučio je da iznenadi svoje zaposlene tako što će dati po jedan Renault Kvid automobil svakom od njih.

Uz pomoć indijskog premijera, Nerenda Modi, Dholakia (osnivač kompanije) je upeo da sakupi svoje zaposlene i lično im preda ključeve automobila.

Ukupna vrednost automobila je čak 2 miliona dolara.

Razlog za to je hinduistički festival Divali, koji se održava svake godine 7. novembra. Prema hinduističkim verovanjima, deljenje poklona međusobno označava pobedu dobrog nad lošem. Ova ceremonija takođe obogaćuje ekonomiju Indije.

Podijeli svoje utiske o tekstu: