/5 Mudrih načina kako da se nosite sa ljudima koje ne podnosite

5 Mudrih načina kako da se nosite sa ljudima koje ne podnosite

Ponekad u životu samo prilazimo ljudima koje ne možemo podnijeti ili nam se jednostavno ne sviđaju. To je neugodan osjećaj kada provodite vrijeme s onim ljudima koji vas tjeraju da patite u njihovoj prisutnosti. To nas tjera da tražimo različite načine kako ‘izbjegavati’ te ljude i dobiti najbolji rezultat.

Pročitajte ovih pet savršenih načina rješavanja negativnih osoba koje ne volite:

1) Postanite svjesni kvaliteta koje mrzite

Da biste postali svjesni kvaliteta koje mrzite, prije svega morate se dobro kretati u odnosu s drugim ljudskim bićima. Pokušajte otkriti svaku kvalitetu koju jednostavno ne možete prihvatiti i pokušati vidjeti jeste li slijedili vlastita načela i imate te kvalitete. Pokušajte prihvatiti i razumjeti neke od njih, ali i pokušajte povući crvenu liniju.

 

2) Prepoznajte i prihvatite

Ponekad najbolje rješenje je prihvatiti problem, ali da to učinite i eventualno dođete do rješenja, prvo morate razumjeti i prepoznati negativne strane osobe koja stvara problem na prvom mjestu između vas dvoje. Budite usredotočeni na pronalaženje sitnih detalja jer određuju odnos.

 

3) Promijenite svoj način razmišljanja

Često kada ne volimo nekoga, imamo tendenciju da ih vidimo u crnim bojama mržnje i prezira. Ti osjećaji nas čine pristranim prema njima i ne cijenimo ništa što kažu ili čine. U situaciji kada je teško kontrolirati negativne emocije, zapitajte se jednostavni pitanje poput “da li će mi to biti važno nakon godinu dana?” Ili “što ako” prije nego što reagirate ili osjećate se frustrirano. Primjerice, ako vaš šef vikne na vas iz bilo kojeg razloga, mislite da će vam biti važno nakon pet godina od sada, ili što ako se usredotočite na pozitivne alternative umjesto. Ovaj će pristup odvraćati vašu pažnju i osnažiti vas, umjesto da se osjećate bespomoćno.

 

4) Pauzirajte i mislite

Prije nego što reagujete, pokušajte donijeti svjesnu odluku. Iz te stanke moći ćete nastaviti s umom i srcem koji su barem malo otvoreniji.Zaustavite se, duboko udahnite i ponovite situaciju u svom umu ili dajte sebi prostor i vrijeme da razmotrite ishod ili posljedicu vaše reakcije. Svjesno se trudite staviti presudu na čekanje na trenutak i misliti s jasnim umom i srcem.

 

5) Pozitivna smetnja

Naš pozitivni način razmišljanja i širenje visokofrekventnih vibracija može ponekad biti najjače oružje! Budite pozitivni i uvijek budite promjena koju želite vidjeti u svijetu oko vas. Ako je vaša pozitivnost previše moćna, budite sigurni da toksični ljudi neće biti dio vašeg života ili, čak i bolje, moći ćete ih promijeniti, podijeliti svoju energiju s njima i pomoći im da rastu.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.