/5 Tajni koje NIKAD ne biste trebali skrivati od vašeg partnera

5 Tajni koje NIKAD ne biste trebali skrivati od vašeg partnera

”Tajna je neprijatelj intimnosti.Svaka zdrava veza je izgrađena na temelju iskrenosti i povjerenja.” – Dave Willis

Mnogi bračni savjetnici vjeruju u važnost kompletnog razotkrivanja; otkrivanje ”malih bijelih laži” do kosti.

OVDJE SU NEKE TAJNE KOJE NIKADA NE BISTE TREBALI SKRIVATI OD PARTNERA :

TAJNE IZ PROŠLOSTI

Postoji mjesto i vrijeme za sve, otkrivanje vaše prošlosti je dobar primjer.Ovaj ”razgovor” u osnovi dođe u toku rane faze ozbiljne veze .Ta prošlost vas možda ne definiše, ali vas je oblikovala, i dijeljenje tih iskustava sa partnerom pomaže im da razumiju osobu koja ste postali.Nasilje u prošlosti, alkohol/droga, porodica i seksualna prošlost su primjeri događaja iz prošlosti.

TAJNE O ZDRAVLJU

”U bolesti i zdravlju” je često citirana fraza u zavjetima na vjenčanjima, i to je iz dobroz razloga tako.Mnogi ljudi koji se suzdrže od otkrivanja informacija vezanih uz zdravlje to čine s dobrim namjerama – jedno je da ne žele da se njihov partner ne brine ili vjeruju ”Ja to mogu sam/a podnijeti.”

U mnogim slučajevima zamislimo da su naši zdravstveni problemi ogromna barijera za vezu, ali to je rijetko istina.Ako vas vaš partner voli i brine o vama, oni će biti na vašoj strani uz nepokolebljivu podršku.

FINANSIJSKE TAJNE

Statistike pokazuju da 40 do 50 posto svih brakova završava razvodom – i problemi s novcem su među vodećim uzrocima.Dvije osobe sa različitim vrijednostima novca, na primjer, ako se radi o impulsivnom kupcu, a drugi je štediša, moraju se pomiriti sa tim razlikama i doći do razumijevanja.Ulazak u vezu bi trebalo prekinuti bilo koji ”moj novac, tvoj novac” način razmišljanja.Više to nije tvoj novac ili njegov/njen novac, nego VAŠ novac.

TAJNE O VEZAMA

Naravno, ako postoji prošlost koja uključuje bivšeg partnera koji još uvijek utiče na vas, vaš sadašnji partner bi trebao biti svjestan toga.

TAJNE INTIMNOSTI

Biti u vezi je duboko intimno iskustvo – i ono koje uključuje stalnu komunikaciju.Čak i parovi koji su godinama u braku i dalje imaju poteškoća u dijeljenju svojih istinskih osjećanja.To je posebno slučaj ako jedna osoba osjeća da se njene potrebe ne ispunjavaju.

Izbjegavanje komunikacije – o emocionalnim potrebama, ciljevima i snovima, seksualnim željama, uopšte – može i vjerovatno će stvoriti probleme u vašem odnosu.Većina stručnjaka smatra da je nedostatak komunikacije vodeći uzrok nesreće i nezadovoljstva.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

Podijeli svoje utiske o tekstu: