/Ako želite da znate da li vas neko laže obratite pažnju na OVE 3 stvari

Ako želite da znate da li vas neko laže obratite pažnju na OVE 3 stvari

Jeste li ikada imali iskustvo da jednostavno znate da vas neko laže ali niste bili dovoljno sigurni da im to kažete, samo da bi kasnije saznali da ste bili u pravu?

Njihov govor tijela se promijeni

– Trepću brzo ( pokušavaju biti uvjerljiviji)

-Ne gledaju vas u oči ( ili zbog krivnje, ili pokušavaju da smisle neku priču u glavi)

-Mogu staviti prst na usne

-Bulje u vas veoma mirno bez treptanja ( forsiraju se da ostanu smireni)

– Promijene brzo poziciju glave

Njihova boja glasa se promijeni

Procjenjuje se da oko 38% komunikacije uključuje ton, volumen, tok i brzinu.Možda će početi tiše pričati, brže ili se ‘potpetljavati’ na riječi.Mogu takođe mucati jer pokušavaju da izmisle priču usput.Možete takođe primijetiti da vam daju previše informacija kako bi bili uvjerljiviji u svojim lažima.

U njihovom glasu bi moglo biti nervoze, anksioznosti ili straha kada nema potrebe da to postoji.AKo pitate nekoga , ” Gdje si bio danas ?” i ako nisu uradili ništa pogrešno, nema logičkog razloga da budu nervozni, zamuckuju ili da vas uvjeravaju gdje su bili.

Promijeni im se nergija

Kakav vam je sojećaj u stomaku i srcu? Osjećate li se slično kako ste se osjećali nekoliko puta kada vas je neko lagao? AKo stojite sa nekim, obratite pažnju kako se sojeća njihovo energetsko polje.Da li je to odbrana, laži ili manipulacija?

Nauka nam kaže da su govor tijela i boja glasa glavni u komunikaciji osobe, a iskustvo nam govori da intuicija i sposobnost empatije mogu otkriti ostali dio.Duhovno govoreći 100% komunikacije je neverbalna.Sve je rečeno kroz energetsko polje i kroz polje misli.Ako ste u dodiru sa tim aspektom sebe, i kombinujete to sa ovim novim saznanjem o glasu i govoru tijela, dobro ste opremljeni da vidite kroz prevaru.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.