7 životnih lekcija Khalila Gibrana: Ako se molite kad kiša pada, molite se i kad sija sunce

Budite zahvalni i za dobro i loše u životu Sve vas je to trebalo naučiti nečemu “Naučili ste biti tihi od pričljivih, tolerantni od netolerantnih, dobri od loših i svejedno smo nezahvalni tim učiteljima.”

“Kada ste sretni, pogledajte duboko u svoje srce i pronaći će te ono što vas je rastužilo te shvatiti da ste zbog toga sretni. Kada ste tužni, opet pogledajte u srce i vidjet će te da plačete zbog onog što vas je veselilo.”

Vaš odnos prema životu odredit će odnos života prema vama “Vaše življenje nije definirano onim što vam je život donio nego vašim odnosom prema životu; ne onim što vam se dogodilo nego načinom na koji vaš um gleda na to.”

Prava ljepota dolazi iznutra “Ljepota nije lice, ljepota je svjetlost u srcu.” Ako se molite kad kiša pada, molite se i kad sija sunce “Molite se kad vam je potrebno; molite se i kad ste ispunjeni srećom i obiljem.” Kada dajete sebi, tada iskreno dajete “Ne dajete malo kada dajete svojm opsesijama. Kada sebi dajete, tada ste najiskreniji.”

Ne vidimo stvari onakve kakve jesu Vidimo ih onakve kakve mi mislimo da jesu “Privid stvar mijenja se sukladno s emocijama; dok vidimo čaroliju i ljepotu u stvarima, to su samo čarolija i ljepota u nama.” Samo mali ljudi pokušavaju omalovažavati i poniziti druge. “Malen si ako omalovažavaš druge.”

Lakše je zaboraviti zlo koje tebi rade drugi nego zlo koje ti radiš drugima “Ako te netko ozlijedi, možda ćeš zaboraviti ozljedu; ali ako ti ozljediš drugog, zapamtit ćeš.” Budite zahvalni na teškim vremenima. Ona su vam pokazala koliko jaki možete biti. “Iz muke su se rodile najjače duše; najveći karakteri žive s ožiljcima.”

Izvor: Infopult