Obratite se anđelima za pomoć – molitva i upoznavanje

Prije no što pokažemo kako možete naučiti razgovarati s njima, svakako treba upozoriti na jednu stvar. Poruke “s one strane” ne dolaze uvijek od anđela, jer postoje i drugi nevidljivi entiteti, koji nemaju sve najbolje namjere. Ako vam se kad učini da u duhovnoj poruci koju ste primili postoji i najmanja trunka podilaženja vašem egu, vrijeđanja, osuđivanja, kritiziranja ili nečeg sličnog, to nisu anđeli i najbolje je da smjesta prekinete komunikaciju.

Anđeli su vibracije, odnosno razvijeni duhovni entiteti koji vibriraju na frekvencijama koje nadilaze našu percepciju. Prisustvo njihove energije tako možemo doživjeti u obliku slike, glasa, misli ili osjećaja, a ponekad kao tjelesnu senzaciju poput dodira i vala topline. Oni su vibracije, razvijeni duhovni entiteti koji vibriraju na frekvencijama koje nadilaze našu percepciju. Budući da je ljudski um nesposoban u cijelosti pojmiti njihovu pravu prirodu i dimenziju izvan vremena i prostora u kojoj postoje, “signale” koje prima mora pretvoriti u sebi razumljiv oblik, jednako kao što radio-prijemnik iz mase valova različitih duljina hvata samo one na čiju je frekvenciju namješten.

Anđeli su prema predaji oruđe u Božjim rukama, mediji kroz koje se djelovanje Svevišnje sile ili Kozmičke Inteligencije očituje u pojavnom svijetu. Oni su tu da potaknu naš duhovni i osobni razvoj, da nas usmjere, pouče i pomognu nam u svakom pogledu.

Premda većina ljudi nije svjesna postojanja anđela, a neki u njih niti ne vjeruju, oni iz pozadine djeluju na više različitih načina. Naravno, treba istaknuti da anđeli nikad ne pokušavaju utjecati na čovjekovu slobodnu volju ili ga tjerati da radi nešto što ne želi. Zbog mogućnosti izbora koja nam je podarena, konačna odluka uvijek je naša, a anđeli samo pokušavaju olakšati njeno donošenje, ukazati na najbolje moguće rješenje ili put, pomoći nam osvijestiti i izraziti svoje jedinstvene talente i ostvariti istinske težnje naše duše.

Anđeli nam u snovima katkad odašilju slike, nekad doslovne, nekad simboličke, kako bi ukazali na smjer kojim trebamo krenuti i razriješiti dileme što nas muče. Poteškoća s ovom vrstom komunikacije jest to što kad se probudi, čovjek često zaboravlja poruku iz sna ili je ne zna pravilno protumačiti, odnosno iskoristiti. Vođenje dnevnika snova i nijhovo povezivanje s kasnijim događajima može nam pomoći da se uvježbamo u iščitavanju njihovih skrivenih značenja.

MOLITVA

Za početak im se počnite redovito moliti, po mogućnosti naglas, i obraćati za pomoć. Molitva anđelu čuvaru bit će znak da smo svjesni njegovog postojanja i da ga želimo upoznati. Nemojte moliti mehanički, nizati puke fraze misleći na nešto drugo, jer to nije prava molitva. Dok molite, činite to iskreno, iz srca, osjetite to što govorite i u riječi se unesite cijelim bićem. Povjerite se svom anđelu, recite mu što vas muči, čemu težite, razgovarajte s njim kao s prijateljem. Na kraju mu uvijek zahvalite što je ovdje za vas, za sve dobre stvari koje imate u životu, a za ono za što ste molili zahvalite kao da se već ostvarilo, za sve dobre stvari koje imate u životu, a za ono za što ste molili zahvalite kao da se već ostvarilo, obavezno u sadašnjem vremenu.

Recimo ako molite za novi posao kažite: “Hvala ti što sada imam posao koji … (navedite svoje prohtjeve)”, i pokušajte to doživjeti kao stvarnost. Kad se ono za što ste molili ostvari, ne zaboravite mu ponovno zahvaliti. Zahvalnost je vrlo važna za razvijanje odnosa s anđelom jer otvara srce prema ljubavi i dobroti.

Slijedeći korak jest meditacija. Pronađite mirno mjesto, sjednite, dlanove položite na natkoljenice i okrenite ih prema gore. Bilo bi dobro da zapalite jednu ili više svijeća, jer ih anđeli jako vole.

UPOZNAJTE ANĐELE

Zatvorite oči i potpuno se opustite, mišić po mišić Pažnju usmjerite na disanje i ispraznite glavu od misli. Kad osjetite da vam je um potpuno miran, vizualizirajte zlatnu kuglu iznad svoje glave. Polako je počnite spuštati i osjetite kako obavija svaki djelić vašeg tijela, od tjemena do stopala. Uzmite si vremena za ovu vizualizaciju i nemojte žuriti.

Kad u umu vidite i osjetite da ste potpuno u zlatnoj kugli i da njena svjetlost obavija cijelo vaše biće, zamolite anđela da vam se pokaže. Mirno čekajte da vidite što će se dogoditi. Premda će u prvih par pokušaja osjećaj spokoja i unutrašnjeg mira najvjerojatnije biti jedino što ćete iskusiti, nemojte odustajati. Uskoro ćete početi doživljavati neobične tjelesne senzacije, a potom i imati priliku upoznati svog anđela čuvara.

Ne brinite ako ga u početku nećete moći vidjeti, bitno je da osjetite njegovo prisustvo. Tada ga upitajte za ime i kad ga čujete u svom umu znat ćete da je kontakt uspostavljen i kome uputiti svoje molitve.

Budete li često molili i upražnjavali ovu meditaciju, uskoro ćete upoznati i ostale anđele koji su vam uvijek na raspolaganju, a od kojih svaki ima svoje područje djelovanja: postoje anđeli čuvari, anđeli iscjeljenja, anđeli obilja, anđeli kreativnosti i mnogi drugi. Upoznajte ih!

Kristina Živković, Astro Magazin / Preuzeto sa: alternativainformacije