Djeluju isceljujuće: Ovo su najbolje boje za spavaću sobu prema feng shuiju

‘Spavaća soba se promatra kao prostor za odmor i obnovu’, mišljenja je feng shui stručnjakinja Laura Cerrano.

Prema feng shuiju, ako želite unijeti umirujuću paletu boja u svoju spavaću sobu,najbolje je upotrijebiti nijanse iz prirode.Tu se ubraja topla zelena, nebesko plava i saturirani tonovi zemljano smeđe. Takve boje djeluju iscjeljujuće, baš poput zemlje.

Pružaju nam osjećaje sigurnosti, stabilnosti i uzemljenja, što je važno, posebno u današnje doba kada je teško izbjeći stres a još teže opustiti se.

Jedna od kombinacija boja nadahnuta prirodom, koja sigurno pridonosi opuštanju i kvalitetnijem snu, je nježno smeđa i zagasito zelena, jer oponaša shemu boja stabla.

spavaća soba

Za početak, unesite više zemljanih tonova na krevet i oko kreveta jer je to vjerojatno posljednje što ćete pogledati prije nego što zatvorite oči. Primjerice, odlučite se za posteljinu u pastelno zelenoj boji, obojite noćni ormarić u smirujuću nijansu boje drveta ili dodajte neke dekorativne predmete koji vas asociraju na prirodu.

Želite li u zemljane tonove unijeti dašak romantike i ženstvenosti, učinite to s nekoliko nježno ružičastih dekorativnih predmeta. To mogu biti dekorativni jastuci, okvir za fotografije, mali tepih ili svjetiljka.