Dobro je SVUDA OKO NAS – Činite dobro i BOLJE će vam doći!

Ponekad, više nego inače, čini se da svijet oko nas gori. Čini se da se život uvijek događa u najgorim vremenima, a ponekad se pitaš hoćeš li preživjeti ili ne. Pogledat ćete okolo i zapitati se postoji li još nešto što je dobro na svijetu. Ovdje sam da vam kažem da još ima puno dobrog na ovom svijetu.

Svijet se često čini kao septička jama negativnosti; duboka, tamna jama; nepremostiva planina.

Ne morate se suočavati sami s ovim svijetom. Obratite se ljudima u svojoj zajednici. Razgovarajte s nekim licem u lice. Nasmiješite se ljudima koje srećete. Predstavite se svojim susjedima. Učinite dobro, i počet ćete vidjeti dobro.

Lako se usredotočiti na loše. U eri društvenih medija i tehnologije na dohvat ruke, bombardirani smo informacijama, i većinu vremena, loše priče su ono što se najbrže širi. U redu je skloniti se. U redu je staviti glavu u pijesak dok si uzimate vrijeme za zacjeljivanje.

Još je lakše usredotočiti se na loše kada smo svjesni koliko to može biti dobro. Kada se sjetimo “dobrih starih dana”, kada se toliko trudimo da dobijemo nešto što nismo doista željeli, kad znamo da je dobro veliko, ono loše postaje nepodnošljivo.

Ali, još uvijek posotji dobrog na ovome svijetu, draga.

To je u načinu na koji vas vaš pas gleda kad dođete kući nakon dugog dana, i kako se nikad ne ljuti na vas što ste otišli, samo je sretan što ste se vratili.

To je u ljubavi koju majka osjeća nakon višemjesečnih pokušaja da dobije bebu, njegovanje te bebe i konačno se dobijanje tog malog čuda.

To je u osjećaju koji dobivate kada prvi put držite nečiju ruku. Radnja tako jednostavna i čista, ali iznenađujuće intimna, govori vam da znate: “Zajedno smo u ovome.”

To je u brak koji traje 50 godina, unatoč lošem iskustvu, još uvijek pun ljubavi.

To je u zaraznom zraku nade kada odeš na vjenčanje. Ljubav u očima mladenaca i osjećaj ponosa u njihovim obiteljima.

To je u oprostu koji svakodnevno vidimo, u manjoj mjeri, “Žao mi je što sam te uvrijedio.” I na veliki način, “Tako mi je žao što sam te lagao.” nakon sukoba i nakon oprosta.

To je u ljudima koji upadaju u vatru, koji se bacaju pred opasnost, spašavaju život onima koji su ih povrijedili.

Dobro je svuda oko nas.

Na kraju tunela ima svjetla. Sunce je na kraju oluje. Tu je sreća koja nadilazi svu tugu.

Pitate se kako ste uopće mogli biti tako jaki toliko dugo, ali nekako ste još uvijek ovdje. Svijet se i dalje okreće, a na svijetu još ima toliko lijepih stvari, draga.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “novipocetak.com”, ukoliko ga želite preuzeti obavezno je da linkujete sa vašeg sajta ka našem izvornom tekstu.

One Comment