Imate li psa ili mačku u kući? Nauka potvrđuje da mačke i psi mogu vidjeti duhove i frekvencije koje ljudi ne mogu!

Mnoge životinje imaju sposobnost da vide frekvencije koje nisu vidljive ljudskom oku.Pretpostavljeno je do sada da životinje ne mogu vidjeti UV zrake, no znanstvenici su otkrili dokaze koji pokazuju drugačije.

Biolozi na Univerzitetu u Londonu proveli su studiju u kojoj su saznali da mačke, psi i drugi sisiavci mogu vidjeti u UV svjetlu.UV svjetlo ima valnu daljinu koja je izvan dosega ljudskog vida koja se proteže od crvene do ljubičaste.

Jeste li se ikada osjećali kao da vaša mačka ili pas vidi nešto što vi ne vidite? Pa, možda ste u pravu, prema novim istraživanjima.Mačke, psi i ostali sisari mogu vidjeti u UV svjetlu, koje otvara potpuno drugačiji svijet od onoga koji mi vidimo, studija objašnjava.

Naučnici su proučavali leće mrtvih sisara, uključujući mačke i pse , majmune, pande, ježeve itd.Istraživanjem koliko svjetla prrđe kroz leće do mrežnjače, zaključili su da neki sisari za koje se govorilo da ne vide kroz UV , zapravo to mogu.

To je prilično uobičajeno iskustvo vidjeti vašeg ljubimca koji gleda nešto ili nekoga ko vam očito nije vidljiv.Ova studija sugerira da bi moglo biti više od fenomena nego što bi htjeli priznati.

Senzorne sposobnosti i psihička percepcija pasa predmet su mnogih istraživanja.Još uvijek nemamo nikakvo određeno znanje o takvim stvarima jer je nama nevjerovatno razgovarati sa životinjama na nivou koji bi doveo do zaključaka.

Nije li sama činjenica da životinje mogu vidjeti nevidljive stvari nama nadahnuće? Čak i pčele i miševi mogu vidjeti UV svjetlo.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

One Comment