Kada se JAKA žena osjeća SLOMLJENO : Mijenjate se IZNUTRA i vraćate se JAČA nego IKAD

Sve počinje kada se same suočavate sa traumatskim iskustvom.Iz nekog razloga , ovu bolnu stvar čuvate tajnom;možda zato što se sramite ili se osjećate krivom na neki način, iako to nije vaša krivica.Strašno je i želite plakati svaki put kad razmislite o tome, ali ne možete dopustiti da neko vidi vaše suze.

Dakle, liječite se najbolje što možete, same, jer smatrate da nemate drugog izbora.Postoji vrsta snage koju dobivate, jer ste preživjele stvari za koje ste mislile da bi vas mogle ubiti.To vas mijenja iznutra i vraćate se jači nego ikad prije.To je snažan osjećaj kada se možete vratiti natrag iz tame, bez ikoga da vam pomogne.

Spremni ste se suočiti s drugim svijetom i idete naprijed jer postoje odgovornosti koje vi samo možete preuzeti.Studirate i morate postići dobre ocjene.Vaš posao očekuje da se radi;ako dobijete otkaz, nećete moći platiti račune.Ili možda imate dijete ili drugog člana porodice koji ovisi o vama .

Naposlijetku, više loših stvari se događa, a vi sve to rješavate, kao najjača žena na svijetu, sve dok se ne vratite kući i možete biti same.To je kada se raspadate.Nikada ne pišete svojim prijateljima za pomoć ili pišete na društvenim mrežama kada vas neko ili nešto povrijedi.Vi to sve držite unutra zato što ste dovoljno jake da se bavite tim same.Osim toga, ne želite brinuti one koje volite tako što ćete ih zamarati svojim problemima.

Shvatit ćete da ste jače nego ikad prije sa svime što ste prošle.Dovoljno ste snažne da se osmijehnete kroz bol i gurate naprijed s optimizmom da se stvari moraju poboljšati.Loša iskustva su samo ono što vam se dogodilo, ona ne definišu ko ste vi.Dovoljno ste jake da se nadate, i konačno, na mjestu ste gdje ste takođe dovoljno jake da zatražite pomoć kada vam je potrebna.

Bez obzira koliko se slomljeno možete osjećati iznutra nećete se zaustaviti sve dok ne dođete na odredište srećnog života.Koliko od vas se suočilo sa ovakvim patnjama?Kao žene, često ponesemo više nego što možemo podnijeti, ali pronađemo način da se stvari riješe.Ponekad stvari mogu postati teške, ali držite glavu visoko i ponosite se što ste jaka žena.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.