Kako vaše tijelo određuje da li ste upoznali srodnu dušu – “Dobri odnosi uvijek daju toplinu i utjehu”

Nauka objašnjava kako vaše tijelo određuje koga trebate

Toplina Osjećat ćete se toplo i otvoreno kad ste u blizini. Ako vam se tip s kojim se družite čini nelagodnim, kao da vam je hladno, trebate se pozdraviti s njim i krenuti dalje. Dobri odnosi uvijek daju toplinu i utjehu.

Optimizam Ako se stalno osjećate depresivno u svojoj vezi, onda se varate u odabiru partnera. Međutim, ako osjećate nalet optimizma svaki put kada ga sretnete, to može značiti da je riječ o istoj osobi koja vam je potrebna. Jednostavno rečeno, uz ovog partnera čaša će vam biti napola puna, a ne prazna.

Motivacija Biti u blizini ove osobe znači da ste ispunjeni pozitivnim vibracijama i osjećate se motivirano. A to vas ohrabruje da budete produktivniji. Ako se osjećate letargično ili vam troši energiju, to je znak da odnos ide po zlu. Ako shvatite da ste s njim na vrhu svijeta, onda se možete nadati najboljem.

Miris Postoji izjava da je čulo mirisa najjači osećaj petorke. Ako vas njegov miris odmah čini sretnim ili budi osjećaj ljubavi, ovo je svijetao i snažan pokazatelj da ste pronašli nekoga posebnog. Na kraju, svi smo životinje i nekako koristimo svoj miris!

Zdravlje Zbog toga se osjećate zdravije. Ako s njim imate želju voditi zdraviji način života, taj momak može zauzeti značajno mjesto u vašem srcu. Ako postanete najbolja verzija sebe pored njega, onda je to osoba koja vam je potrebna.

Intuicija Intuicija možda nije najznačajnija znanstvena stvar na svijetu, ali toliko je važnih stvari povezano s njom. To se još naziva i “šesto čulo”. A ovaj znak može biti jak pokazatelj da vam određena osoba savršeno odgovara.

Empatija Kad on pati, i vi isto. Ako nekoga zaista volimo, suosjećamo s njim. Ako vam vrsta patnje voljene osobe nanosi neopisiv bol, ako to utiče na vaše raspoloženje i fizičku aktivnost, onda je to jasan znak da biste mogli biti jedno za drugo.

Izvor: Infpult