Dan Mladog Mjeseca – Ovako uništite sve što vas koči i krenite u novi život!

Mnogi kalendari će fazu mladog Mjeseca pokazati kao zacrnjeni mjesec (mrtvi mjesec), pokazujući time da se Mjesec ne može vidjeti po noći jer se nalazi između Zemlje i Sunca. Novi, mladi Mjesec je povezan sa počecima i s povećanjem svijesti.

To je dobro vrijeme za planiranje, započinjanje novih projekata i poduzetništva. Isto tako to je dobro vrijeme za čišćenje i razbijanje loših navika. Na psihičkom nivou muškarci osjećaju Mlad Mjesec jače od žena. U ovo vrijeme zemlja počinje udisati.

U vrijeme mlađaka dobro je krenuti u nešto novo, u ovoj fazi mjesec djeluje poticajno za bilo kakva pokretanja. Mladi mjesec daje pojačanu intuiciju, što može biti vrlo korisno kada treba donijeti neku odluku.

Ovo je i vrijeme kada je povoljno krenuti s odbacivanjem loših i štetnih navika. Treba imati u vidu da je dan kada nastupa mlađak period kada statična energija prelazi u aktivnu pa dolazi do pojačane osjetljivosti.

Utjecaj mladog Mjeseca za razliku od punog, je manje uočljiv, no njegov negativan utjecaj je puno veći. Razlog tome je u činjenici da je na dan mladog Mjeseca utjecaj više suptilne prirode, dok je kod utjecaja punog Mjeseca čovjek svjestan povećanih misli.

Pretvoriti moć Mjeseca u vašu korist je teška stvar jer je riječ o takvoj snazi koja je u stanju pomjeriti vodu u oceanima, utjecati na vrijeme i na raspoloženje. Moć, koja se krije u Mladom Mjesecu je više puta jača nego sile koje se osjećaju u drugim periodima.

Važno je koja Vam je želja jer nije svejedno što očekujete od Mjesečeve moći. Sama sila je pusta energija koja se može usmjeravati. Međutim, one sile koje se nalaze oko Mjeseca, obraćaju pažnju na Vas i nisu uvijek na dobroj strani. Bilo koja greška može Vam prouzrokovati velike probleme jer ne možete znati da li će Vaša nesvjesna djela privući pažnju pozitivnih ili negativnih sila (koje su tada posebno moćne).

Moć rituala

Kada čujete riječ “ritual” na što prvo pomislite?

Možda taj pojam odmah povezujete s pentagramima, krugovima svijeća, zlokobnim pjevanjem i zakukuljenim figurama.

Možda zamišljate okultne simbole, tmurno osvijetljene sobe, voodoo lutke ili neke slične stereotipne slike povezane s tom riječi.

Riječ “ritual” gotovo uvijek nosi vjerske konotacije – uostalom, gotovo svaka kultura od početka vremena ima rituale u sklopu svojih duhovnih i vjerskih obreda.

Od starih Egipćana, američkih Indijanaca i Maja, do Budista, Kršćana, Židova i Muslimana, stvoreni su rituali svake vrste i održavali su se za gotovo svaku zamislivu namjenu.

Možda ćete se iznenaditi kada otkrijete da rituali ne moraju biti ezoterični, rituali ne moraju biti religiozni i rituali ne moraju biti duhovni.

Drugim riječima, ne morate pripadati niti jednoj tradiciji kako bi ih mogli prakticirati, ne morate biti religiozni ili duhovni i ne morate ih učiniti “okultnima” kako bi ih prakticirali.

Što je ritual i na koji način vam može koristiti?

Rituale, o kojima govorim u ovom članku, može prakticirati osoba bilo koje dobi, spola, vjere, ne-religije ili kulture.

Rituali su uobičajen skup radnji koje su prožete dubokim i osobnim značenjem. Kada se rituali izvode dosljedno i introspektivno, mogu imati neizmjerno blagotvoran utjecaj na vaš život.

Ali ono što je bitno zapamtiti – rituali sami po sebi nemaju moć. Razmišljajte o njima kao o šalici: šalica je posuda za vodu, ali kada je prazna – ne služi nam svrsi. Isto se može reći i za rituale; kada se pretjerano koriste, oni mogu postati prazni, beživotni i besmisleni.

Ovdje su neke prednosti rituala:

• Rituali će vam pomoći da “protjerate” loše navike

• Rituali će vam pomoći da se iscijelite

• Rituali će vam pomoći da dovedete do kraja neke stvari

• Rituali će vam pomoći da “prizovete” ljekovitu moć transformacije

• Rituali će vam pomoći da ostanete fokusirani i orijentirani na cilj

• Rituali će vam pomoći da se razvijete samodisciplinu

Moć naših rituala izravno ovisi o snazi naše volje i namjere. U određenom smislu, rituali su kao simbolička obveza koju obavljamo kako bi rasli, jačali i iscijelili se.

Svaki se Mjesečev ritual treba precizno i detaljno provesti zbog sigurnosti i efikasnosti. Jedna stvar je sigurna, jedan manji ritual gdje se samo pale svijeće ne budi pažnju negativnih sila. Međutim, kad je riječ o velikim željama i ozdravljenju, potrebno je energije u većoj mjeri usmjeriti.

Želja treba biti realna i promišljena. Mjesec može utjecati na dvije strane, na sreću i ljubav. U to vrijeme izvršava se puno ljubavne povezanosti koja na žalost prouzrokuje dosta problema. Stoga se može korigirati jedino u ovo doba. Za ukidanje tih povezanosti, ovaj period je također pogodan. Ljubavna magija postoji, ali je isključivo prihvatljiva ona koja nikoga ne odvlači s puta slobodne volje i razmišljanja.

Ukoliko se to dogodi, tomu nema mjesta u svijetu bijele magije. Vezano za ukidanje povezanosti, poželjno je zatražiti pomoć stručnjaka jer gdje su negativne sile prisutne, tamo su i opasnosti mnogo veće. Zato je potrebno dobro razmisliti o željama.

Zapalite svijeću i otpuhnite

Puhanje u plamen svijeće i njegovo gašenje oduvijek simbolizira “smrt” ili “kraj”. Dobro je koristiti ovaj ritual kada želimo nešto završiti ili prestati s nečim, na primjer, ranu krivnje.

Ne oslanjajte se na to da će vas ovaj ritual iscijeliti samo po sebi, već ga koristite kako bi potpomogli svoje ozdravljenje i premostili jaz između svjesnog i nesvjesnog uma.

Da biste dovršili ovaj ritual jednostavno izdvojite svaki dan vrijeme (koliko bude potrebno) i mirno mjesto. Zapalite malu svijeću, držite je među rukama, gledajte u plamen i držite namjeru na umu. Na primjer, vaša namjera može biti: “Moj bijes polako blijedi poput plamena ove svijeće. Ponovno pronalazim oprost.” Nakon toga, otpuhnite plamen.

Neka vjetar odnese pero

Vjetar je tajanstvena sila: ne može se vidjeti, a toliko je moćan. Na mnogo načina, vjetar je simbol samog života. Perje je s druge strane vrlo zemaljsko, ali lako odleti s vjetrom. Ritual s vjetrom i perom simbolizira prihvaćanje i predaju.

Realnost je da ne možemo uvijek “promijeniti” stvari da budu u skladu s našim željama u našim životima, a pošto se opiremo tome, to nam uzrokuje bol. Možete koristiti pero, list ili čak maslačak za ovaj ritual. Na prostranom mjestu (po mogućnosti na otvorenom), držite predmet u ruci, duboko razmišljajući o svojim problemima.

Zatim, kada ste spremni za puštanje pera, lista ili maslačka (a uz to i vaš otpor) otpuhnite ga iz vaše ruke ili čekajte nalet vjetra da ga odnese. Pogledajte kako pluta daleko, a s njim i vaša tjeskoba. Svaki problem, svađa i bol odlazi daleko.

Spalite svoje brige

Kremiranje simbolizira konačnost: nema natrag! Ovaj konačni ritual je posebno moćan, jer doslovno sve smanjuje; misao, osjećaj, namjeru, želju ili problem. Ovaj ritual počinje s jednostavnim komadom papira. Na mali komad papira, napišite ono što vas muči.

Na primjer, možda ste napisali: “mržnja prema sebi”, “Moja ljubomora na _______”, “Ne mogu se zauzeti za sebe” i tako dalje. Imajte na umu da su neke emocije i iskustva zapravo blagotvorne i korisne za nas na neočekivane (a često i surove) načine, poput tuge i čežnje.

Ovaj ritual će funkcionirati samo s autodestruktivnim strahovima, željama i namjerama, imajte to na umu. Nakon što ste zapisali problem na komad papira, nađite sigurno mjesto i spalite ga šibicama ili upaljačem. Možete odabrati mjesto na otvorenom ili sigurno mjesto u zatvorenom prostoru.

Nakon što ste pronašli odgovarajuće mjesto (pazite da plamen ne izmakne kontroli), sjedite u tišini nekoliko minuta. Razmišljajte o tome što ste napisali na komad papira i kako to utječe na vaš život. Kada ste spremni da istinski otpustite osjećaje, zapalite papir i gledajte kako se pretvara u pepeo.

Također možete izreći malu molitvu ili nekoliko riječi kao što su “Neka bude”, “Ja sam spreman krenuti dalje” ili “Prihvaćam kraj.”

Rituale možete ponoviti kada god želite. Ne samo da će vam pomoći u prihvaćanju stvari, u pronalasku snage i odlučnosti, oni će također poslati vrlo snažnu poruku nesvjesnom umu.

Izvor: Atma