Moć tišine: Ono što drugi ne znaju, ne mogu ni uništiti – 6 situacija u kojim je bolje da ćutimo

Sve što pričate o sebi možete iskoristiti protiv vas. Stoga, što pažljivije birate ljude u koje imate povjerenje, sigurniji će vam biti život u cjelini. A ako ste već primili ubod u leđa, tada znate koliko je važno pravilno odabrati informacije koje ćete dijeliti.

Dakle, evo 8 situacija u kojima je najbolje držati usta zatvorenim: Vaša financijska situacija; Vaša financijska situacija tiče se samo vas. Ne morate drugima da govorite šta imate, a šta ne. Ne moraju znati ništa o sadržaju vašeg novčanika, osim ako ne nude da vam pomognu.

Vaša materijalna imovina; Naravno, nema ništa loše u prikazivanju nekih svojih stvari, ali ne treba pretjerano hvaliti. Znajući previše o vama, ljudi će pokušati pronaći način da vas iskoriste. Koliko god to zvučalo tužno, tako funkcioniše svet.

Svoje snove; Ako samo o nekome govorite o snovima, velika je vjerovatnoća da ćete izgubiti motivaciju da ih pretvorite u stvarnost zbog osjećaja snažnog pritiska izvana. To mnoge prisiljava na potpuno odustajanje od snova.

Vaše slabosti; Naravno, nekim ljudima se može reći o njima, ali ne o svim. Što više drugi znaju za vaše slabosti, to je veća vjerovatnost da će ih pokušati iskoristiti i razbiti. Oni će vam se uvući pod kožu i ostaviti vam osjećaj da svoje slabosti ne možete prevladati.

Vaša dobra djela; Kad učinite nešto dobro za drugu osobu, radite to isključivo iz dobrote vašeg srca. Ne biste to trebali koristiti da biste nekako ustali u očima drugih ljudi. Vaše pritužbe; Ako imate zamerku, ne trebate nikome da to govorite. Postoji mogućnost da će nakon nekog vremena taj osjećaj nestati, ali će ostati utisak koji su ostavili drugi. Negodovanje je apsolutno besmisleno gubljenje vremena.

InfoPult