Mrtvi nikada zaista ne odlaze : Koliko dugo duhovi ostaju sa živima nakon fizičke smrti

Mnogi od nas imaju neka pitanja o smrti koja nas gnjave i očajni smo da nađemo brz odgovor jer je tema previše uznemirujuća da bi ostala neriješena.

U posljednje vrijeme sam dobijao pitanja kao što su ‘ gdje odložiti pepeo voljenih nakon njihove smrti?’ Kada voljeni umru, šta se dešava sa njihovom energijom, da li ostaje u blizini?’

Pa, kada osoba umre, veza koju su imali sa voljenima ne prekine se odmah.Veza može još dugo da potraje, i stoga možete osjetiti njihovu energiju.

Istina je da mrtvi nikada zaista ne odlaze.Jednostavno promijene dimenziju ili oblik postojanja.

Neki kažu da mrtvi ostaju u dimenziji 40 dana prije nego što odu, ali to nije istina.Postoje opsežni dokazi da se dokaže da je komunikacija sa mrtvima prilično moguća, čak i nakon mnogo godina od njihove smrti.

Duhovnici širom svijeta su pokazali ovu sposobnost da se povežu sa mrtvima.Čak i oni koji nisu nadareni s psihičkim vizijama  takođe su imali susrete s duhovima koji du davno preminuli.

Dr. Raymond Moody, poznat po svojim iskustvima blizu smrti, navodi da, Elvis Presley, osoba koja je umrla 1977, i dalje se može vidjeti u gradu Memphis, ponekad u pozorištu gdje je imao običaj pjevati.

Ideja od 40 dana je prihvaćena od strane Hrišćana od drevnih Egipćana koji su vjerovali u odlazak duše u podzemlje.

Hriščanska tradicija nije dozvoljavala kremiranje do 1963, prije čega je samo pokop bio dozvoljen.Danas, američki biskupi jasno spominju da osoba ne mora biti rasuta na zemlju ili u more.

Ja takođe vjerujem da nema ništa loše u zadržavanju urne u kući.

Ali zapamtite da će duh opsjedati kuću ako ima nekog neriješenog posla na svijetu.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice