UMNOŽITE OBILJE I SREĆU: Ako budete radili ovako, Bog će vam dati dvostruku nagradu!

Postoje mentalni otrovi kao što postoje i telesni otrovi.

Mentalni otrovi pogrešne su misli koje deluju u podsvesti poput zagađene struje što izlazi na površinu čak i više godina nakon lošeg iskustva (bolesti, gubitka, nesreće, itd.).

Pre nekog vremena čitao sam o naučnom eksperimentu u Rusiji u kojem je 6 zdravih i dobro uhranjenih mačaka hipnotizirano. Dat im je cijanid i ostale su žive, dok je 6 drugih, slabo uhranjenih životinja uginulo.

Ukoliko imamo dovoljno vere u ličnu Božju silu u nama, možemo poništiti delovanje svakog smrtonosnog otrova, mentalnog ili bilo kojeg drugog.

Koja su preventivna sredstva?

Prvi korak je od ovog trenutka ne bojati se tumora, tuberkuloze, artritisa ili mentalnog poremećaja.

Drugi korak je spoznaja da je određeno stanje posledica pogrešnog razmišljanja i da nema više moć nad vama; tada uzdižete Boga u sebi. To će zaustaviti svako delovanje otrova u vama ili u osobi za koju molite.

Proglasite okolnosti »prividno« i veličajte Boga tako što ćete na mestu gde je bio problem videti savršeno rešenje, lepotu i celovitost.

Najčešći mentalni otrovi su strah, mržnja, samosažaljenje, zlovolja, zavist, usamljenost, osvetoljubivost i depresija. Sve su to zapravo oblici straha. Biblijsko ime za strah je slepa, lažna misao zvana Golijat. Reč Golijat označava agresivnu, tiranizirajuću misao ili ideju koja se hvasta svojom snagom, strahotnošću i osornošću, misao koja vas pretnjama podređuje svojoj nepravednoj vlasti.

Možda se bojite susreta sa tim razbojnikom, nametljivcima i pljačkašem u svom umu. Možda se bojite ishoda i oklevate se otvoreno sresti s tom zloslutnom sjenkom i izbaciti je iz sebe.

Kako bi se rešili tog razbojnika zvanog strah, neophodno je da igra ulogu Davida. David označava čoveka koji voli Boga i zna za postojanje samo 1 vrhovne Sile što deluje kao Jedinstvo i ne poznaje nikakva neslaganja ili svađe, i čije je ime Ljubav. David, koji predstavlja vašu svjesnost o prisutnosti i snazi Božjoj, ubio je filistejskog diva Golijata, ili strah, kamenom iz svoje pastirske praćke.

Strah je sjenka u umu koju podržava neznanje i zamračena svest. Kad svoj strah iznesete na svetlo razuma i inteligencije, on to ne može da podnese i nestaje. Plodovi straha su:

a) Mržnja, koja predstavlja pogrešno usmerenu ljubav i koja je utemeljena na neznanju.

b) Samosažaljenje, koje je zapravo zaokupljenost samim sobom. Taj mentalni otrov uvlači se kroz telesni krvotok trujući izvore nade i vere, dovodeći do senilnosti, melanholije, itd. Protuotrov je otkrivanje svog drugog ja (Boga) i opijanje spoznajom ljubavi prema Bogu, kao i osećaj jedinstva sa jedinom Silom – to će dovesti do novog rođenja mira, zdravlja, poverenja i snage.

c) Strah od starosti sledeći je mentalni otrov. Vreme telesne starosti ne znači prohujale godine, već zoru mudrosti, istine i lepote.

Vreme za vašu dušu, za vas. Najvažnije vreme. Doba za postizanje cilja ljudskog života – samospoznaju.

d) Osamljenost je nedostatak ljubavi. Oni koji nemaju ljubavi traže je, no ljubav i prijateljstvo pronalaze oni koji i sami ljube. Protivotrov za usamljenost je zaljubiti se u Božje prijatelje u svom umu. Imena tih prijatelja su dobra volja, ljubaznost, nežnost, mir, strpljivost, razumevanje i iskreni interes za druge.

Izlijevajte Božju ljubav – dvostruku meru Duha – na one oko vas; tako ćete smesta oterati usamljenost.

Bog će vam takođe dati dvostruku nagradu, i vaša će se dobra volja izvanredno umnožiti.

 

Iz knjige Joseph Murphi-a: Kako (do) biti ono što želite

 

Izvor: zakonprivlacnosti.com / Preuzeto sa: dnevne.rs