Onaj tko istinski vjeruje u Boga nema pravo biti zabrinut

“Imati puno novca, a nemati unutarnji mir je isto što i umirati od žeđi, a kupati se u vodi.”

1. “Živi mirno u ovom trenutku i vidi ljepotu u svemu. Budućnost će se već pobrinuti za sebe.” 2. “Budi što jednostavniji; bit ćeš zapanjen kad vidiš kako jednostavan i sretan život može postati. ” 3. “Čitaj malo. Meditiraj puno. Razmišljaj o Bogu cijelo vrijeme.”

4. “Možeš ukrotiti ludog slona; možeš zatvoriti usta medvjedu i tigru; jahati lava i igrati se s kobrom; alkemijom saznati svoju budućnost; možeš putovati svemirom inkognito; napraviti vazale od bogova i ostati uvijek mlad; hodati po vodi i živjeti u vatri; ali vladati umom je bolje i mnogo teže.”

5. “Učiniti drugog sretnim ljubaznim govorom i iskrenim savjetom je znak istinske veličine. Povrijediti drugu dušu sarkastičnim riječima, pogledom ili sugestijom je vrijedno prezira.” 6. “Živi svaki trenutak potpuno, a budućnost će se pobrinuti o sebi. U potpunosti uživaj ​​u čudu i ljepoti svakog trenutka.”

7. “Ne smiješ dopustiti da tvoj život teče na uobičajen način; učini nešto što nitko drugi nije učinio, nešto što će zabljesnuti svijet. Pokaži da Božji kreativni princip djeluje u tebi. ” 8. “Došao si na Zemlju da zabavljaš i da te zabavljaju.”

9. “Ako dopustiš svojim mislima da se nastane u zlu i sam ćeš postati zao. U svemu vidi samo dobro, tako ćeš usvojiti kvalitetu dobrote.” 10. “U tvom srcu postoji magnet koji će privući istinske prijatelje. Taj magnet je nesebičnost, kad najprije misliš na druge; kad naučiš živjeti za druge, tada će i oni živjeti za tebe. ”

11. “Moć neispunjenih želja je korijen čovjekova ropstva. 12. “Zaboravi prošlost, ona se ne može vratiti! Zaboravi i budućnost, ona je izvan tvog dosega! Pazi na sadašnjost! Živi ispravno sada! To je put mudrih.” 13. “Sezona neuspjeha je najbolje vrijeme za sjetvu sjemena uspjeha.”

14. “Ljubaznost je svjetlo koja otapa sve prepreke između duša, obitelji i naroda.” 15. “Upornost jamči rezultate.” 16. “Ostani smiren i iskren, uvijek dosljedan sebi. Tada ćeš shvatiti kako je to lako.”

17. “Ne boj se ničega. Ne mrzi nikoga, gaji ljubav prema svima, osjećaj ljubav Božju i vidi Njegovu prisutnost u svemu, a imaj samo jednu želju – želju za Božjom prisutnošću u hramu tvoje svijesti – na takav način bi trebali živjeti u ovom svijetu.”

Izvor: Infpult