Ovaj začin sprečava fluorid da zatvori vaše ”treće oko” i uništi mozak!

Fluorid se danas nalazi svugdje, od antibiotika do pitke vode, čineći izlaganje neizbježnim.

Neurotoksičnost fluorida je predmet akademske rasprave već desetljećima, a sada je i pitanje sve strasnije kontroverze među široj javnosti. Od “teorija zavjere” o tome da se prvi put koristilo u pitkoj vodi u ruskim i nacističkim logorima koncentracije kako bi kemijski lobotomizirala zarobljenike, sada poznatog svojstva koje snižava IQ – mnogi diljem svijeta, a sve više u jako fluoridiranim područjima Sjedinjenih Američkih Država, počinju se organizirati na lokalnoj i na razini države kako bi uklonili ovaj sveprisutni otrovni sastojak iz pitke vode.

Sada, nova studija objavljena u časopisu Pharmacognosy pod nazivom “Kurkumin smanjuje neurotoksičnost induciran fluoridom” dodaje eksperimentalnu podršku sumnji da fluorid doista predstavlja tvar koja oštećuje mozak.

Studiju su napisali istraživači iz Zavoda za zoologiju, Sveučilišni fakultet znanosti, M.L. Sveučilište Sukhadia, Udaipur, Indija, koje su proteklog desetljeća proveli istraživanje mehanizama kojima fluorid izaziva ozbiljne neurodegenerativne promjene u mozgu sisavaca, osobito u stanicama hipokampusa i cerebralnog korteksa.

Studija se otvara opisujući povijesnu pozadinu za zabrinutost zbog značajne i široke toksičnosti fluorida:

“Fluorid (F) vjerojatno je prvi anorganski ion koji je privukao pozornost znanstvenog svijeta za toksične učinke, a sada je toksičnost F kroz vodu za piće dobro prepoznata kao globalni problem. Izvješća o zdravstvenom učinku na izloženost F uključuju i različite vrste raka, nepovoljne reproduktivne aktivnosti, kardiovaskularne i neurološke bolesti. [1,2]

Istraživanje se usredotočilo na neurotoksičnost induciranu fluoridom, identificirajući eksitoksičnost (stimulaciju neurona do točke smrti) i oksidativni stres kao dva glavna pokretača neurodegeneracije. Uočeno je da subjekti koji imaju stanje poznato kao fluoroza, zubna caklina uzrokovana prekomjernom izloženosti fluoridu tijekom razvoja zuba, također imaju neurodegenerativne promjene povezane s oblikom oksidativnog stresa poznatom kao lipidna peroksidacija. Višak lipidne peroksidacije u mozgu može dovesti do smanjenja ukupnog sadržaja fosfolipida mozga. Zahvaljujući tim poznatim mehanizmima vezanima uz fluorid povezana neurotoksičnost i neurodegeneracija, istraživači su identificirali primarni polifenol u kurkuminskom začinskom obliku – poznat kao kurkumin – kao idealno sredstvo vrijedno testiranje kao neuroprotektivna tvar. Prethodna istraživanja na kurkuminu pokazuju da je sposobna aktivirati kao antioksidans na 3 različita načina štiteći protiv:

  1. hodoksilnih radikala i
  2. šteta od superoksidnih radikala.

Također, čini se da kurkum povećava endogenu proizvodnju glutationa u mozgu, glavnom antioksidacijskom obrambenom sustavu.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.