PODRŽAVA LI PROSTOR U KOJEM BORAVITE VAŠE PLANOVE? Naučite ga promatrati kao 3D plakat za manifestaciju želja

Feng shui majstorica Marie Diamond, poziva nas da svoj dom promatramo kao 3D plakat za manifestaciju želja jer snaga svega što nas okružuje i onoga što svakodnevno promatramo utječe na naše emocije i stavove o sebi i svijetu

Dom kao 3D plakat za vizualizaciju

Svi smo barem jednom u životu izradili plakat za vizualizaciju (eng. vision bord). Formula je jednostavna: našu vizualnu prezentaciju snova, ciljeva i želja upija naš podsvjesni um kako bismo lakše predočili njihovu realizaciju te, u konačnici, povećali šanse za njihovo ostvarenje.

No, jeste li ikad pomislili da cijeli naš dom može djelovati kao jedan divovski, trodimenzionalni plakat za vizualizaciju? Upravo to tvrdi Marie Diamond, svjetski poznata transformacijska govornica, poznata po sudjelovanju u hit filmu Tajna i suautorica istoimene knjige te feng shui majstorica.

Ako s papira proširimo koncept plakata za vizualizaciju tako da uključuje i naš dom, odnosno prostorije u kojima boravimo najviše vremena, naša podsvijest može biti preplavljenima s još više pozitivnih slika koje nam mogu uvelike pomoći u ostvarenju snova.

Zakon privlačenja

„Kad nešto neprestano gledamo, to se nesvjesno infiltrira u naš podsvjesni um koji ne poznaje razliku između zbilje i onoga što ‘vidi’ pred sobom, a to snažno utječe na naš život“, pojašnjava Diamond naglašavajući da je utjecaj okoline karika koja često nedostaje u manifestaciji želja.

„Prema zakonu privlačenja, na naše živote, osim naših misli, osjećaja, akcija i sudbine, utječe i okolina, za čak jednu trećinu, preciznije 33 posto“, dodaje feng shui majstorica s više od 40 godina iskustva.

Drugim riječima, stvari u našem domu djeluju kao jedan veliki magnet, one mogu privući ne samo dobro nego i loše. Stoga bismo trebali pažljivo promotriti ono što nas okružuje u domu. Dabismo u domu stvorili oazu mira, koju ćemo uskladiti s našim ciljevima i snovima, i koja će nam pomoći u manifestaciji želja, ovo su osnovni savjeti Marie Diamond:

Predsoblje 

Predstavlja ulaz u naš trodimenzionalni plakat za vizualizaciju. Ako je neuredan – zatrpan kutijama, cipelama i brdašcima jakni, ne nudi lijepu dobrodošlicu u vlastiti vision board. Pospremite odjeću i obuću od pogleda i držite hodnik urednim jer njegov izgled utječe na deset posto naše sreće svakog dana.

Ukrasite ga obiteljskim fotografijama, lijepom lampom, lončanicom ili svježim cvijećem, kristalima i predmetima koji će vam izmamiti osmijeh kad nakon napornog dana dođete kući.

Spavaća soba

Kad spavamo, jako smo osjetljivi na energije oko sebe, a posljednje što vidimo prije spavanja najčešće je noćni ormarić. Stoga se potrudite da ne bude pretrpan knjigama, lijekovima, računima, elektroničkim uređajima… Na njega radije odložite obiteljsku fotografiju ili neku inspirativnu knjigu.

Obratite pažnju i na sliku iznad kreveta. Izbjegavajte motive vode jer mogu potaknuti previše emocionalno ili depresivno raspoloženje, birajte platna opuštajućeg i romantičnog ugođaja ili ona koja odražavaju vaše snove.

Dnevna soba

Idealno bi bilo da je stolić ispred garniture za sjedenje okruglog oblika. Ako nije, ne trebate kupovati novi, samo maknite s njega novine, hranu, daljinske upravljače i dekorirajte ga mirisnom svijećom (upalite je čim uđete u stan), nekim predmetom toplih i vedrih boja, npr. zdjelom s narančama te bijelim kvarcnim kristalom ili ametistom – mineralima koji uzemljuju.

Radna soba / ured

Položaj radnog stola iznimno je važan jer utječe na priljev novca. Ako je stol naslonjen na zid, sprečavate sami sebe u napretku. U tom ga slučaju, odmaknite od zida i neka vam vrata ureda, dok sjedite, budu u vidokrugu jer potencijalni klijenti, kao i novac, dolaze kroz vrata. Od dekorativnih predmeta, birajte one zlatnih boja jer privlače novac (npr. uramite diplome ili logo tvrtke u zlatni okvir).

Izvor: Sensa