Ruski naučnici su dokazali da je molitva lijek : Oporavlja tijelo, smanjuje stres i više..

Ljudi se zaista mogu oporaviti u hramovima kada dodiruju svete relikvije ili svetišta.Naučnici iz Sankt Peterburga su dokazali i otkrili ”materijalni” mehanizam božanskog fenomena.

”Molitva je moćan lijek”, rekao je Valery Slezin, voditelj laboratorija neuropsihofijologije u St. Peterburgu ”Ne samo da reguliše sve procese u ljudskomm organizmu, već takođe obnavlja oštećenu strukturu svijesti.”

Profesor Slezin učinio je nešto nevjerovatno – izmjerio je moć molitve.Snimio je elektroencefalograme redovnika i fiksirao neobičan fenomen – potpuno ”isključivanje” svog moždanog korteksa.Ovo stanje može se posmatrati samo kod djece u dobi od tri mjeseca kada su u blizini svoje majke u poptunoj sigurnosti.Kako osoba raste, osjećaj sigunrosti nestaje, povećava se aktivnost mozga, a ritam cerebralnih bioraspoloženja postaje rjeđi samo tokom dubokog sna i tokom molitve, kako to dokazuje naučnik.

Poznata je činjenica da su bolesti uglavnom uzrokovane negativnim situacijama i negodovanjima koje se zadržavaju u našem umu.Međutim, tokom molitve brige se potisnu u pozadinu ili nestanu potpuno.Tako je moguće i moralno i fizičko iscjeljivanje.

Molitve mogu neutralizovati čak i zračenje.Poznato je da su nakon eksplozije u Černobilu radijacije bile izvan okvira.Međutim, radijacija je bila normalna u blizini crkve Mihaila koja je 4 kilometra od reaktora.Naučnici su potvrdili eksperimentima da sveta voda, znak krsta i zvonjava crkvenih zvona takođe mogu liječiti.Zato su u Rusiji zvona stalno zvonila tokom epidemije.

Ultrazvučni zvuk zvonjenja ubija viruse dimnih plinova, žutice i tifusa: proteini virusa se nakupljaju i ne nose infekciju, rekla je Angelina Malakhovskaya.Znak krsta još je učinkovitiji, ubija patogene mikrobe ne samo u vodi iz slavine, već i u rijekama i jezerima.To je još učinkovitije od modernih uređaja za dezinfekciju elektomagnetskog zračenja.

Naučni laboratorij Instituta za industriju i pomorstvo istraživao je vodu prije i poslije osveštanja.Ispalo je da ako se Gospodinova molitva pročita iznad vode i kad se voda prijeđe, broj malignih bakterija bit će stotinu puta manji.Elektromagnetsko zračenje daje mnogo lošije rezultate.Prema tome,  osvećivanje bilo koje hrane i pića nije samo duhovno, nego i preventivno.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.