Sve što nam je suđeno – doći će nam, ako napravimo mjesta da ga primimo

Ovu mudru misao rekao je Rebindranath Tagore, bengalski polimat koji je preoblikovao bengalsku književnost i glazbu krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Njegova je poezija bila promatrana kao duhovna i živahna …

Volim citati mudrosti jer me natjeraju da razmišljam, potiču me da tražim i navode  me da razumijem. Vrlo često kada nam se dogodi nešto loše, pitamo se ‘zašto’. Pitamo se zašto ja, zašto sada, zašto tako i onda plačemo, krivimo, proklinjemo i ponovo plačemo. Svatko od nas je proživio krizu u svom životu i ako još niste, uskoro ćete.

Ali vrlo često nije važno što vam se dešava, nego kako reagirate na to. Svaka nesreća je test u ovoj velikoj školi zvanoj život i kako prihvaćate to pokazuje koliko ste naučili. Ponekad želimo nešto toliko da boli prije nego što primimo. I odjednom dolazi do nas, ali ako nismo stvorili kapacitet da ga držimo, izgubit ćemo ga. A onda još više boli.

Ono što trebamo učiniti jest pustiti i biti u miru sa sobom jer na taj način stvaramo sposobnost da primimo nešto bolje. Tri stvari koje trebamo učiniti kako bismo bili sretni i u miru – učiti iz prošlosti, prihvatiti sadašnjost i ne plašiti se budućnosti. Na taj način stvorit ćemo unutarnji mir i mir= sreću.

Stvarno sam bila inspirirana citatom koji sam danas pročitala: “Kada vas život obori, prevrnite se i pogledajte zvijezde.” Nesreće koje nam se dogode su izvan naše kontrole, ali naše reakcije na njih su pod našom kontrolom. Ako naučimo prihvatiti i nastaviti, znat ćemo da će se mir i ožiljci pretvoriti u lekcije, što će nas učiniti jačima i mudrijim.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

2 Comments