BIKOVI SE PLAŠE PROMENA, OVNOVI NIKAD NEĆE PRIZNATI LIČNI PORAZ: Evo zašto znakovi ostaju u toksičnim vezama!

Horoskop vam može pomoći da shvatite zašto ostajete u nezdravom odnosu s partnerom.

Evo zbog kojih razloga svaki znak Zodijaka ostaje u vezi, iako podsvesno zna da joj se nazire kraj, piše Atma.

Ovnovi se boje gubitka

Kada je reč o emotivnoj vezi, Ovnovi vole da jure za plenom. Jedino kada nađu nekog zaista posebnog, onda se potpuno posvete negovanju te veze jer žele da sve funkcioniše kako treba.

Također, Ovnovi uvek vole da budu u pravu, čak i onda kada znaju da možda i nisu i zato im je teško da priznaju da se njihova veza doživela fijasko. Od veze teško odustaju zbog svoje tvrdoglavosti, nije im lako da se pomire sa činjenicom da im nije više kao što je bilo nekada. Mogu biti pored partnera iako nisu srećni jer nisu spremni da priznaju lični poraz.

Bik ne voli promene

Promena je nešto najstrašnije što se Bika tiče. Neki horoskopski znakovi s velikim samopouzdanjem kreću u nepoznato, ali Bik nije taj tip. On želi da zna šta ga čeka s druge strane. Voli unapred sve da zna. A, to važi i za njegov lični, profesionalni i ljubavni život. Bikovi tako neće otići s posla, ako nemaju drugu poslovnu opciju. Takođe, neće raskinuti s nekim, dok nemaju plan kako da žive nakon raskida.

Bikovi ostaju u otrovnim vezama jer se boje promena. Radije će ostati u neugodnoj ili tužnoj vezi, nego je raskinuti i suočiti se s nečim nepoznatim. Iako je njihovom odnosu došao kraj, za njih će sve biti isto dok ne budu spremni priznati sebi da je vreme da se to nazove pravim imenom.

partneri, veza
foto: Shutterstock

Blizanci vole povezanost

Blizanci jako cene svoju slobodu pa i u ozbiljnim vezama. Čvrsto se povezuju s onima do koga im je zaista stalo. Srećni su dok god se njihov odnos ne temelji na svakodnevnoj rutini. Kada im veza postane monotona i počne da ih guši, tada požele da iz nje izađu što pre.

Teško im je da prihvate da ljubavni odnos s partnerom nije više toliko uzbudljiv kao što je bio i neće moći tek tako pustiti partnera da ode. Čak i ako su im povređena osećanja, neće se odreći povezanosti. Za njih može biti komplikovano kada i kako rešiti takav odnos, ali moraju sami da shvate šta ih čini srećnim.

Rak je odan

Rak je osetljiv. Rakovi imaju emocionalne potrebe koje moraju zadovoljiti. Stoga pažljivo biraju ljubavnog partnera. Svesni su da nije lako pronaći nekoga ko će učiniti da se osećaju cenjeno i voljeno što im otežava da zamisle život bez partnera, bez obzira u što se njihov odnos na kraju pretvorio.

Iako se možda u toj vezi osećaju povređeno, oni ostaju, jer ne žele da taj odnos ima nesrećan kraj.

Lav zna duboko da voli

Lavovi vole da budu u vezi jer imaju veliko srce i mnogo ljubavi da pruže. Ljubavne partnere mudro biraju. Oni žele da znaju da je to osoba s kojom će provesti i podeliti svoj život i koji će im pružiti isto toliko ljubavi koliko će im oni dati.

Nemaju problem da se zauzmu za sebe kada se osete povređeno, ali napustiti partnera, to im je već malo teže. Lav će ostati sa svojim partnerom, iako nije srećan u tom odnosu. Prekid veze i nastavak života bez partnera mora biti odluka Lava.

Devica ne želi da donosi ishitrene odluke

Devica nije tip osobe koja donosi brze i nagle odluke, posebno u pitanju ljubavi. Ali, neretko se može odnositi prema emotivnoj vezi kao da je poslovna, ako se na taj način oseća sigurnije. Ako primete da je došao kraj odnosu, Device mogu započeti poslovni način komunikacije kako bi spasile vezu. One ne vole neuspehe i zato im se dogodi da ostaju u toksičnoj vezi.

Kada nešto krene po zlu, Devica je ta koja pokušava da spase stvari i vrati ih na pravi put. Devica će pokušati uvek da ispravi stvari, čak i ako je možda bolje prekinuti odnos. I ako će konačno doći do te odluke, na Devicama je da istraže sve mogućnosti pre nego što prihvate da je vreme da sve puste i da krenu dalje.

tužni partneri
foto: Shutterstock

Vaga želi kraj kao u bajci

Jedan od glavnih ciljeva u životu Vaga je pronalazak ljubavi iz bajke. Ako Vage nisu u vezi s nekim ko ih čini kompletnim, voljenim i posebnim, onda život za njih nije ostvaren. Upoznavanje im je uvek uzbudljivo, ali kada je veza ušla u rutinu, manje je verovatno da će ustati i otići, pa čak i ako stvari postanu loše.

Vage mogu trpeti emotivno povređivanje jer se osećaju komforno u blizini partnera i nije u njihovoj prirodi da se svađaju ili suprotstavljaju.

One ostaju i zbog toga jer se i dalje nadaju da će ipak pronaći sreću na kraju bajke. Vage su svesne da veze imaju svoje uspone i padove, i ostaje im nada kako je sve samo prolazni trenutak i da će se sve opet popraviti, ako ostanu u vezi.

Škorpija veruje u posvećenost

Škorpijama je teško da izraze osećanja i otvore se prema drugima, jer im biti izložen i ranjiv predstavlja nelagodu. Kada pronađu nekog ko im pruža osećaj sigurnosti i ljubav, žele čvrsto da se drže za tu osobu i tada ne mogu ni zamisliti život bez nje; toj osobi će ispričati i sve svoje tajne.

Škorpija može biti u vezi, iako je povređena jer smatra da neće naći nekog poput te osobe. Dugo mu trebalo da se otvori i da osobu pusti u život, a razbijanje te veze bi značilo da svoje srce ponovo moraju zaključati. Takođe, može biti vrlo posesivna, a pustiti partnera da ode znači da će ga imati neko drugi, a on nije osoba koja tako lako prepušta stvari.

Strelac ostaje u otrovnoj vezi jer daljina čini da zaboravi loša vremena

Samo zato što Strelac voli da ima slobodu u vezi, to ne znači da nema srce puno ljubavi i naklonosti. Strelac ostaje u vezi i kada je emotivno povređen jer odlazak za njega znači da će stalno razmišljati o svom partneru.

Svaki put kada ode u kupovinu namirnica ili doručkuje u omiljenom kafiću ili je na putu, neizbežno je vraćanje partnera u vlastite misli. Ovako Strelac dovodi sebe do toga da njegov um iskrivljuje istinu o tome kakav je odnos zapravo bio, i on ide sve do toga da čak uvjeri sam sebe da je veza bolja, nego što zaista jeste.

Jarac se drži nade

Samo zato što su pametni, ne znači da ne prave iste greške kao i svi. Kada Jarac pronađe nekoga ko se divi njegovoj motivaciji i odlučnosti da uspe, kao i njegovom stavu o životu i uspehu, on će takvu osobu čvrsto da zgrabi. Za njega je lepo znati da se ne mora menjati da bio nečiji izbor. Jarac će ostati u lošoj vezi jer se boji da više neće ostvariti sličan odnos. Zato se toj vezi okreće iznova i iznova, nadajući se da će svaki put biti bolje i drugačije.

Vodolija je pravi prijatelj

Da bi odnos po njemu zaista uspro, Vodolija gradi prijateljski temelj. I to radi pre nego što se može dogoditi bilo što romantično. Ali je za ovaj znak je važno zapamtiti kako mozak ne može biti jedini kome će se obratiti kada mu je potrebna pomoć, jer i srce ima važnu ulogu.

Vodolija će ostati u emotivnom odnosu, i kad stvari postanu loše, samo zato što njihovo prijateljstvo nikada nije dovedeno u pitanje. Istina, prijatelj nikada ne treba povrediti osobu do koje mu je stalo, ali je Voodoliji neophodno da sam otkrije da mora u glavi razdvojiti vezu i prijateljstvo. Za ovaj znak je emotivna veza možda i završena, ali prijateljstvo nije.

Ribe veruju u ljubav

Veza s emotivnim partnerom Ribama je nužna. One veruju i osećaju da su sve njihove tajne, ranjivost, strahovi i snovi sigurni s tom osobom. Pa se tako Ribe pitaju zašto bi ikada tražili nekog drugog kada su našli u toj jednoj osobi sve što su ikada tražili i želeli.

Izvor: Stil Kurir