Da vam veza uspije: Bikovima dobro kuhajte – Blizancima omogućite aktivan društveni život

Bikovima dobro kuhajte – Blizancima omogućite aktivan društveni život

OVAN Ne sputavajte ga ljubomorom Pomirite se s time da vaš dragi Ovan uvijek mora biti u pravu i da je njegova istina jedina istina. U protivnom vas očekuju svađe. Prilagodite se njegovim nerijetko egocentričnim stavovima i zahtjevima, katkad ga pomazite komplimentima da je najpametniji i najbolji, i neukrotivog Ovna pretvorit ćete u toplog i nježnog partnera.

Dopustite mu da osjeti kako je upravo on glava obitelji i onaj koji se sluša. Ne gušite ga ljubomorom jer to ne podnosi – to ne znači da će vas prvom prilikom prevariti, nego mu jednostavno trebaju zabava u društvu i bijeg od domaće atmosfere. On nije pretjerano obiteljski čovjek. Budite samostalni, dinamični te uvijek spremni na akciju i uzbuđenja, jer jedino tako možete pratiti njegov ubrzani tempo življenja.

BIK Dobro mu kuhajte Želite li živjeti u skladnoj osjećajnoj zajednici s Bikom, morat ćete se prilagoditi njegovoj tvrdoglavoj i nerijetko samozatajnoj prirodi. Vaš će partner od vas zahtijevati da uredno ispunjavate sve svoje bračne dužnosti, od kuhinje do spavaće sobe. Kod njih ljubav ide “kroz želudac”, stoga je pametno da što prije svladate barem osnovne kulinarske vještine.

Vaš Bik može vas iznenaditi svojom neprestanom potrebom za dodirima, pažnjom i vjernosti, pa se nikako ne poigravajte s njegovim osjećajima i ne pokušavajte ga namjerno činiti ljubomornim. Cijenit će osobine kao što su staloženost i smirenost. I zapamtite da su Bikovi veliki hedonisti koji ne mogu živjeti bez komfora, topline doma i, prije svega, materijalne sigurnosti.

BLIZANCI Omogućite im aktivan društveni život Nastojite li smiriti vječno nemirnog Blizanca, a to vam nikako ne uspijeva, svakako promijenite taktiku. Neka vam kuća uvijek bude puna gostiju, osobito njegove rodbine i prijatelja, jer je ovo jedan od najdruštvenijih znakova. Nemojte ga pokušati skučiti u neke sužene okvire jer neće biti sretan – uskoro će vam izraziti negodovanje i “bježati” iz kuće.

Budite uvijek veseli, zabavni i druželjubivi. Ne zamarajte ga ljubomornim i posesivnim ispadima te ni slučajno nemojte sputavati njegovu slobodu. Prije svega, budite mu prijatelj s kojim će moći voditi iscrpljujuće intelektualne razgovore i ne servirajte mu odmah svoju ljubav na pladnju. Naime, vaš Blizanac obožava zakulisne igrice, osvajanja i šarmiranja. Takav je i u seksu, voli raznovrsnost u spavaćoj sobi.

RAK Pružite mu utočište i obiteljski mir Za razliku od vrckavih Blizanaca, Raka je mnogo teže pridobiti u svoje ljubavno gnijezdo i tamo zadržati. U neprekidnom strahu od emotivnog gubitka ili poraza, zatvaraju se u svoju intimnu školjku ne pokazujući što misle i osjećaju. Nerijetko je teško podnijeti njihove promjene raspoloženja i uvredljivost kojoj su skloni. Kad se naljute, znaju namjerno šutjeti danima.

Želite li očuvati svoju ljubavnu vezu s ovim velikim emotivcem, treba ga neprestano “hraniti” toplinom, pažnjom, odanošću i barem jedanput dnevno izjaviti mu ljubav. Rakovi su nerijetko jako vezani uz svoju primarnu obitelj, osobito uz majku, pa nemojte nikad njegovu obitelj ogovarati pred njime – to vam neće tako lako oprostiti. Kao i kod Bika, i Rakovima ljubav ide kroz želudac pa će cijeniti partnericu koja je vješta u kuhanju.

LAV Često ga hvalite i davajte mu komplimente Samodopadni Lavovi nerijetko imaju visoke kriterije u izboru partnera. Želite li zadržati njegovu ljubav, morate biti poslovno uspješni i samostalni. Ako se zaljube, teško prekidaju vezu i sposobni su podnijeti veliku žrtvu u ime ljubavi. Ako vas je sudbina odvela u “lavlji zagrljaj”, poštujte njegova konzervativna načela.

Budite uvijek dotjerani, uredni, dobro odjeveni i pridobit ćete naklonost svakog Lava. Panično se boje biti osramoćeni u društvu, stoga za svog Lava uvijek imajte lijepu riječ ili kompliment, neće vam to zaboraviti. Koliko dajete njemu, toliko će i on uzvratiti vama. Bilo bi dobro da je vaš Lav glava obitelji i da mu prepustite vodstvo.

DJEVICA Pružite joj intelektualnu i mentalnu raznovrsnost Ako tražite formulu za uspjeh braka ili veze s Djevicom, onda se preobrazite u pedantnu, realnu, štedljivu i poslovnu osobu. Ovaj znak ne podnosi lijene i pasivne ljude jer su i sami veliki radoholičari. Pomirite se sa spoznajom da će vaša veza biti lišena romantike i slatkih uzbuđenja. To je znak koji po cijele dane radi i stvara za svoju obitelj.

No ako joj pružite duhovnu, intelektualnu i mentalnu raznovrsnost, sigurno će željeti ostati s vama. Djevicu prije svega privlače jako pametni ljudi. Mrzi nepotrebnu rasipnost i razuzdan život. Stoga druženja svedite na ona intimnije prirode u vašem stanu ili kući. Njemu se sigurno neće previše sviđati puna kuća gostiju, radije se voli družiti s nekoliko jako bliskih prijatelja.

VAGA Omogućite joj izlaske i zabavan život Ako neodoljivu Vagu pokušate smjestiti u okvire prosječnoga građanskog života, pobjeći će kud je noge nose. Njoj su prijeko potrebni aktivni društveni život, lijepa odjeća i putovanja kako bi se osjećala sretnom. Nemojte je pretvarati u tipičnog obiteljskog čovjeka jer ona to nije. Ne pokušavajte je izliječiti od kupnje i potrošačke ovisnosti jer će biti duboko povrijeđena.

Ona prirodno voli lijepe stvari i voli ih imati. Bit će sretna i sa sitnicom, bitno da je poklonjeno od srca. Također joj nemojte braniti druženja s prijateljima. Ona će biti odlična kućanica, supruga i majka, ili ako je muško – suprug, ali ne smijete prema njoj biti grubi, netolerantni i drski.

ŠKORPION Raspirite njegove erotske maštarije Kako biste mogli podnijeti zajednički život sa Škorpionom, morate imati razumijevanja za njegovu strastvenu narav, koja neizostavno uključuje ljubomoru i posesivnost. Prilično je zahtjevan i život s njim nije lak. No kad voli, voli iskreno i duboko.

Škorpion ne podnosi dosadu i predvidivost, osobito ne u spavaćoj sobi, pa se potrudite da intimni život češće osvježite nečim novim i provokativnim. Probudite mu maštu, naslutite uzbuđenje, pa se namjerno povucite. Dokle god je na intimnom planu zadovoljan s vama, nikad neće baciti pogled na neku treću osobu.

STRIJELAC Dopustite mu što više slobode Budete li bili previše ljubomorni i posesivni, to može biti dovoljan razlog da Strijelac odleprša iz vašeg života. Najveći zodijački optimisti ovoga znaka zaljubljeni su u život. U potrazi za novim saznanjima godi im partnerova načitanost i školovanost. Strijelci vole vesele i optimistične ljude, stoga ih možete odbiti ako često mijenjate raspoloženja ili ste previše depresivnog ponašanja.

Želite li uskladiti otkucaje svojega srca s njegovim, pobrinite se da svaki vaš novi ljubavni dan obiluje akcijom, uzbuđenjima i izazovima. Iznenadite ga izletom u nepoznato ili putovanjem u strane zemlje. Ne pokušavajte ga zatvoriti u četiri zida svoje ljubavi jer će istoga trena razmišljati kako da pobjegne od vas.

JARAC Cijenite njegovu potrebu za sigurnošću Ako ozbiljnom Jarcu predložite pustolovna putovanja, sigurno ćete biti zatečeni hladnim i nezainteresiranim izrazom njegova lica. Za njega je ljubav nešto poput poslovnog ugovora koji sadrži stavke kao što su odgovornost, štedljivost, ozbiljnost i postojanost. Ne podnosi patetične izljeve emocija i nježnosti. Jarac je ozbiljan i odgovoran čovjek koji iste osobine traži i od partnera.

Ako ste previše lepršavi, lijeni ili neodgovorni, vaše se šanse kod njega drastično smanjuju. Ako ste upravo vi njegov emotivni izbor, ne strahujte da će tako lako otići iz vašega života. Njegova je stabilnost neumoljiva – vrlo su vjerni i neće vas varati. No ako vi to njemu učinite, nikad vam neće oprostiti.

VODENJAK Ne branite mu druženja i zabavu Za razliku od ozbiljnih Jarca, nepredvidivog je Vodenjaka teško smjestiti u okove obiteljskog života. Ako ste bili dovoljno uporni i uspjeli ostvariti svoj naum, onda zaboravite na posesivnost i klasične bračne okvire. Pokušate li sputati njegovu slobodu kretanja, bit ćete “nagrađeni” nesavladivim bijesom, pa i njegovim izbivanjem iz kuće na nekoliko dana.

Vodenjakovo srce bit će vam odano ako vaše ljubavno gnijezdo ispunite smijehom, dopustite pristup njegovim prijateljima i zauvijek ostavite otvorena vrata za njegove izlete u slobodu. Ne ogovarajte njegove prijatelje jer su mu jako bitni, a još gore ćete napraviti ako mu branite da ih često viđa.

RIBE Treba im jak i staložen partner Senzibilne Ribe zadovoljit će se mirnijim životom udvoje, koji neće biti opterećen izazovima i uzbuđenjima. Oni ne vole prevrtljive ljude na koje se ne mogu osloniti. Nikad joj život nemojte servirati u previše grubom izdanju, imajte strpljenja za nju i njezine česte promjene raspoloženja. Ovim romantičnim dušicama potrebno je puno ljubavi i nježnosti.

Ne podnose grubost i prilično su zahtjevne kad su emocije posrijedi. Ljubavna formula za uspjeh je jednostavna. Napunite svoje baterije i svaki dan joj pokažite svoju odanost. Ne zaboravite joj šapnuti u uho da je volite najviše na svijetu – vašem je braku ili vezi zajamčen uspjeh!

24sata.hr