PLUTON NAKON VIŠE OD 200 GODINA PRELAZI U VODENJAKA: Evo što ovaj tranzit donosi vašem horoskopskom znaku

Teme koje možemo očekivati dok je Pluton u Vodenjaku su nastavak evolucije znanosti i tehnologije, bilo da je to umjetna inteligencija, virtualna stvarnost ili društveni mediji. Budi se potreba za većom slobodom i autentičnijim životom..

Danas, 23. ožujka 2023., događa se monumentalni pomak u astrologiji koji će biti na snazi do 2043. kada Pluton, gospodar podzemlja, prelazi u znak Vodenjaka prvi put u više od dvjesto godina. Što je neki astrološki događaj rjeđi, to je moćniji. U ovom slučaju, Plutonov prijelaz u dinamični zračni znak Vodenjaka predstavlja vrijeme da prigrlite sve nepoznato. 

Pluton vlada svime što je nevidljivo, svom materijom povezanom s vašom podsvijesti, intuicijom, istinom, tajnama, lažima, snovima i emocijama. Ovaj planet čuva vašu istinu i može biti odgovoran za razotkrivanje laži. Radi na preobrazbi svega u vašem životu iznutra prema van dok učite da ono što najviše potiskujete u sebi ujedno ima i najveću moć nad vama.

Pluton u Vodenjaku predstavlja neovisnost, slobodu, istraživanje, avanturu i istinu koja se nikada ne može poreći. Da biste prihvatili ovu energiju, važno je točno pogledati gdje se nalaze Vodenjak ili Pluton u vašoj natalnoj karti, jer će vam to dati najbolju ideju o tome što tražiti.

Pluton će prijeći u znak Vodenjaka 23. ožujka 2023. i ostati direktan do 1. svibnja 2023. kada se okreće retrogradno. Od 1. svibnja do 11. lipnja bit će retrogradan u znaku Vodenjaka prije ponovnog ulaska u znak Jarca. Pluton će ostati u Jarcu do 20. siječnja 2024., kada će ponovno ući u Vodenjaka do 1. rujna 2024. Zatim je samo kratko vrijeme u Jarcu dok se kreće retrogradno od 1. rujna do 19. studenog 2024, piše yourtango.com. 

Ostat će u Vodenjaku od 19. studenog 2024. do 8. ožujka 2043. Kada gledate vlastiti život i kako se događaju promjene, važno je zapamtiti ples koji će Pluton izvoditi do sljedeće godine jer ćete vidjeti isti obrazac unutar vlastitog života. Promjena se ne događa preko noći, pogotovo kada je povezana s većom slobodom i, u ovom slučaju, polako ali sigurno donosi  duboku transformaciju.

Pluton u Vodenjaku za svaki horoskopski znak počevši od 23. ožujka 2023.

Ovan
Područje fokusa: zajednica

Vodenjak vlada vašom jedanaestom kućom u astrologiji, predstavlja zajednicu, društvene krugove, nadu i osjećaj povezanosti s kolektivom. Ovaj će vas tranzit natjerati da transformirate svoje ciljeve i ideale te će vas izazvati da pronađete najautentičniju verziju sebe. Ova spoznaja može iz vašeg života ‘izbaciti’ neke ljude i donijeti nove. 

Bik
Područje fokusa: karijera

Desetom kućom u vašoj natalnoj karti vlada Vodenjak, što znači da kada Pluton prvi put ‘sleti’ ovdje, vidjet ćete najveću akciju. Tijekom ovog vremena dogodit će se značajne promjene u vašem profesionalnom životu. Bilo da mijenjate posao ili čak pokrećete vlastiti posao, ovo je vrijeme da shvatite što je to što vas stvarno uzbuđuje kako biste mogli stvoriti prostor da više radite na tome. 

Blizanci
Područje fokusa: ekspanzija

U vašoj natalnoj karti, deveta kuća vlada svim pitanjima o ekspanziji. To uključuje obrazovanje, filozofiju, putovanja, avanturu i duhovnost. Kako Pluton u Vodenjaku počinje svoju vladavinu ovdje, možete očekivati da će vaša uvjerenja i način života biti dovedeni u pitanje. Vaša dramatična transformacija bit će slušanje vašeg višeg poziva, bilo da vam govori da se vratite obrazovanju ili da putujete svijetom. 

Rak
Područje fokusa: transformacija

Osma kuća vlada transformacijom, intimnošću i zajedničkim financijama. Kako Pluton prelazi u Vodenjaka, ovaj dio vaše karte se aktivira i pružit će prostor za najveću transformaciju u godinama koje dolaze. Ovo predstavlja razdoblje ponovnog rođenja u kojem se konačno možete uhvatiti ukoštac s onim što je dugo bilo zakopano ili nepoznato. Moguće je otkrivanje istina koje će vam omogućiti da stvorite svoju novu, bolju stvarnost.

Lav
Područje fokusa: odnosi

Vodenjak je horoskopski znak koji vlada vašom sedmom kućom, dijelom vaše karte koji predstavlja ljubav, romantiku i veze. Pluton u Vodenjaku znači da će doći do potpunog preokreta u vašim mislima o ljubavi i vezama. Ovo vam pomaže da otkrijete što je za vas najautentičnije kako biste vi i vaš partner mogli stvoriti svoj bolji odnos. 

Djevica
Područje fokusa: wellness

Tijekom ovog vremena postat će ključno razmisliti o tome kako navike i rutine u vašem životu doprinose vašem općem blagostanju. Morat ćete se zalagati za sebe i provoditi vrijeme radeći ono što volite kako ne biste postali žrtva vlastitog života. Tijekom Plutonove vladavine u Vodenjaku, koji aktivira ove teme kroz šestu kuću, morat ćete se konačno ‘izliječiti’ kako biste živjeli životom koji vam koristi.

Vaga
Područje fokusa: zadovoljstvo

Vodenjak vlada vašom petom kućom, poznatoj po vladanju užicima u vašem životu. To također uključuje radost, samoizražavanje, kreativnost, brak i djecu. Dok Pluton otkriva istinu u ovom području vašeg života, potiče vas da radite na iscjeljenju vašeg unutarnjeg djeteta, što će promijeniti vaš pogled na ljubav, odnose i život. To omogućuje iskreniji pogled na sve, stvarajući više prilika za zadovoljstvo i radost.

Škorpion
Područje fokusa: dom

Četvrta kuća vaše natalne karte vlada iscjeljivanjem, korijenima, obitelji i kućnim pitanjima. Budući da je ovo područje kojim Vodenjak vlada za vas, to znači da će Pluton, kada uđe u ovaj teritorij, pomoći u donošenju istine i promjena. Pluton u Vodenjaku pomoći će vam da vidite istinu unutar ovih tema i pomoći će vam da prigrlite svoju unutarnju moć da zagovarate sebe i izgradite dom i život koji se doista temelji na vašim potrebama i željama. Možete produbiti svoje iscjeljenje kako biste pronašli slobodu od onoga što vas je sputavalo.

Strijelac
Područje fokusa: komunikacija

Ne postoji ništa što volite više od traganja za istinom, što će Pluton u Vodenjaku upravo pokrenuti za vas. Vodenjak upravlja vašom trećom kućom, koja se odnosi na komunikaciju. Tijekom tog vremena možete vidjeti ljude onakvima kakvi jesu, a također ćete prolaziti kroz proces transformacije s obzirom na to s kim se identificirate. Ovdje se radi o tome da utjelovljujete i živite svoju istinu tako ponosno da vaš život postaje vaša ostavština.

Jarac
Područje fokusa: vrijednost

Dok Pluton prelazi u ovaj nekonvencionalni zračni znak, usredotočit ćete se na svoje resurse, materijalne odnose, financije, pa čak i one stvari i ljude koji pridonose većem osjećaju vrijednosti. Pluton u Vodenjaku mijenja način na koji zarađujete novac i koristite svoja financijska sredstva dajući vam veće samopouzdanje i slobodu u vašem životu.

Vodenjak
Područje fokusa: identitet

Dok je Pluton u Vodenjaku, vaš će se osjećaj identiteta preoblikovati i transformirati. Vodenjak predstavlja prvu kuću koja govori o identitetu, potrebama, željama i uvjerenjima. Kako Pluton ulazi u ovo novo područje vašeg života, otkrit ćete što vas čini onim što jeste. Utjelovit ćete veću istinu i moći ćete zakoračiti u autentičniju verziju sebe. 

Riba
Područje fokusa: intuicija

Vodenjak je glava vaše dvanaeste kuće, koja je kuća vaše podsvijesti. U ovom prostoru, Pluton je kod kuće jer ste pozvani razmisliti o onome što još uvijek nosite, a što vam više ne služi. Bavit ćete se stvarima iz prošlosti, završecima, ranama, pa čak i karmom iz ovog života i prošlih života. Dok prolazite kroz ovu fazu, suočit ćete se izravno sa svojim iscjeljenjem i moći ćete krenuti prema životu koji je usklađen s ugovorom vaše duše.

Izvor: Sensa