Biljka koju je dao Bog da liječi čak i najgore bolesti : Naučnici otkrivaju nevjerovatne učinke kanabisa

Jedna od najvećih borbi u svijetu medicine, kao i u javnom društvu svakako je “svađa” nad korištenjem kanabisa. Pitanje je jednostavno – je li štetno ili je samo biljka koju je dao Bog da liječi čak i najgore bolesti i stanja.

Učinke marihuane potvrđuju mnoge studije. Međutim, divovske farmaceutske tvrtke nikada neće prihvatiti činjenicu da postoji biljka na Zemlji koja bi ih mogla koristiti oko milijardu dolara godišnje. Možete li zamisliti koliko je to ?!

U svakom slučaju, ništa ne može zaustaviti čovječanstvo da traži znanje. Nedavno je objavljena još jedna revolucionarna studija koja dokazuje koliko je koristan kanabis za naše tijelo. Časopis Bone and Mineral Research nedavno je objavio popularnu studiju koja pokazuje kako marihuana jača i štiti kosti ubrzavajući zacjeljivanje prijeloma bez izazivanja psihotropnih učinaka.

Naučnici sa cijenjenog Univerziteta Tel Aviv i Hebrejskog univerziteta nisu oklijevali podijeliti svoje divljenje. Istraživač Yankel Gabet objasnio je:

“NALAZIMO SE DA CBD  SAM ČINI KOSTI SNAŽNIJIM TOKOM LIJEČENJA, POVEĆAVAJUĆI SAZRIJEVANJE KOLAGENOZNE MATRICE KOJA PROIZVODI TEMELJ ZA NOVU MINERALIZACIJU KOŠTANOG TKIVA. NAKON TRETIRANJA S CBD-om, IZLIJEČENA KOST BITI ĆE TEŽE SLOMLJENA U BUDUĆE. ”

Nastavio je:

” Druge studije su također pokazale da CBD mora biti siguran agent, koji vodi da vjerujemo da bismo trebali nastaviti ovu liniju studija u kliničkim ispitivanjima kako bi procijenili njegovu korist u poboljšanju ljudskog ozdravljenja. Samo odgovoramo na kanabis, budući da smo izgrađeni s unutrašnjim spojevima i receptorima koji se mogu aktivirati jedinjenjima u kanabisu”.

Znanstvenici će nastaviti sa svojim napornim radom, usmjerenim još više nego prije na rješavanje tajne iza CBD-a, ali i druge hemijske THC-a.

Možda bi cijeli svijet i posebno razvijena društva trebali biti više zainteresirani za ovo područje, dati više slobode i resurse znanstvenicima i, naravno, dati ljudima više slobode da koriste kanabis u medicinske svrhe.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice