Ovih 5 namirnica pomažu kod SPREČAVANJA širenja raka

Dijagnosticiranje raka je stresno i zastrašujuće vrijeme u životu bilo koje osobe, čak i ako to ne znači uvijek smrt.Zdravstvene poteškoće mogu prouzrokovati bilo koji broj stresnih, anksioznih i depresivnih simptoma, a može se osjećati kao da ne možete mngoo učiniti, nego dopustiti doktorima da vas liječe.Srećom, studije su pokazale da postoje određene namirnice koje zaustavljaju širenje kancerogenih ćelija.

1.JAGODE

Jagode su pune antioksidansa, kao i nečega što se zove elagična kiselina.Poznato je da antioksidansi i kiseline u jagodama sprečavaju rak koji može uticati na vašu kožu, pluća čak i na vaš mjehur.Konzumirajući određenu količinu jagoda može izazvati nešto što se zove apoptoza, što uzrokuje da stanice raka umru.

2.KUHANI PARADAJZ

Iako možete jesti sirovi paradajz kako bi se borili protiv raka, kuhani paradajz ima više učinka u bobri protiv raka nego sirovi.Iako sav paradajz sadrži ljekovito djelovanje koje se zove likopen, toplina od kuhanja ih čini više dostupnim za korištenje vašem tijelu.

3.BOK CHOY

Bok choy je vrsta kineskog kupusa, a sadrži nešto što se zove brasinin, za koje se zna da su vrlo snažni u borbi protiv stanica raka.Za najbolje moguće rezultate, planirajte vaše obroke da imaju bok choy u sebi bar tri puta sedmično, uz posluživanje pola šoljice.

4.IVERAK

Kao i većina riba, iverak je pun omega 3 masnih kiselina, koji su poznati kako bi spriječili upalu i smanjili rizik od srčanih bolesti.Omega 3 masne kiseline su takođe poznate kako bi spriječile početak i širenje kancerogenih stanica.

5.ARTIČOKE

Artičoke su pune antioksidansa.Istraživanje artioksidansa protiv raka u artičokama pokazuje da artioksidansi mogu uzrokovati apoptozu, pa čak i usporiti rast kancerogenih stanica.Ovo povrće je najbolje za prevenciju raka prostate i raka dojke, a takođe se može koristiti za usporavanje kancerogenog rasta leukemije.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.