HRANA ZA JAČE UŽIVANJE U LJUBAVI: Za med i orahe svi znamo, ali i ove tri namirnice treba uvek imati u kući

Orasi i med pojačavaju potenciju i libido, ali i druge namirnice utiču povoljno na ljubavni život. Evo šta treba uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

Da li zaista ima istine u tome da med i orasi pomažu da ljubavni život bude intenzivniji? Jedni kažu da bi i med i orasi bili stalno rasprodati, a drugi da u njima ipak ima nečega.

Orasi su samo jedna od namirnica iz čitave grupe za koju se smatra da treba da bude redovno uvrštena u ishranu kako bi potencija i libido bili dovoljno snažni, a organizam muškarca i žene sposoban da na želje odgovori. Orašasti plodovi sadrže veoma značajne, zdrave masnoće, kao i vitamin E, koji je ključan za polne hormone.

Za med je važno znati da sadrži boron, koji podstiče nivo testosterona u krvi, a on je odgovoran za snagu seksualne želje kao i orgazme kako žena tako i muškaraca. On, takođe, pomaže organizmu da metaboliše i koristi estrogen. Kažu da je najbolje med dodati u čaj od ženšena, jer se time dobija moćno sredstvo za jačanje erekcije i povećanje količine i kvaliteta sperme.

Pored meda i oraha, savetuje se da redovno jedete jaja. Kao dobar izvor porteina, oni obezbeđuju dugotrajnu energiju. Uz to, sadrže i važnu supstancu kolin koja podstiče stvaranje nitrooksida, a on pojačava dotok krvi u genitalije. kuvana jaja-min.jpg Izvor: Shutterstock

Kolin je i prekursor jednog neurotransmitera koji kontroliše seksualno ponašanje. Što je veći njegov nivo, to su češći odnosi, a orgazmi duži i intenzivniji. Vitamini B5 i B6, kojih takođe ima u jajima, dodatno utiču na ravnotežu hormona i otklanjaju stres.

Dodajte ovom spisku hrane za jače uživanje u ljubavi i ljute paričice. Što su ljuće, to bolje za ljubavni život. Od njih se ubrzava metabolizam, stimulišu se endorfini, ubrzava rad srca. U ključne delove tela upumpava se više krvi, a rezultat je duga i lepa noć.

Za desert, poslužite crnu čokoladu. Feniletilamin koji ona sadrži služi kao okidač za opuštanje i uživanje. Otpušta se serotonin, a jača i želja za fizičkim kontaktom.

Tekst: Lepa&Srećna