4 Jednostavna koraka da privučete novac u vaš život

Bogatstvo – kao sreća, samopouzdanje i ljubav – počinje iznutra.

Ovaj koncept je teško razumjeti.Većina nas je uvjereno da bogatstvo ima veze sa tim koliko novca imamo na banci.I nemojte me shvatiti pogrešno, razumijem da bogatstvo ima mnogo više veze sa novcem.U našem svijetu, skoro je nemoguće osjećati se bogato ako nemamo finansije da živimo život kako želimo.

Međutim, mnogo toga što se ubraja u bogatstvo desi se mnogo ranije od novca.Sjajnija realnost o bogatstvu je ova : Prije svega, bogatstvo je stanje uma.I kada naučite kako da imate bogato stanje uma, u dobroj ste poziciji da privučete novac u svoj život.

U ovom članku, naučiću vas neke vježbe  kako da gradite bogatstvo koje će podignuti vašu energiju od plašenja od novca do osjećanja ovlašćenja finansija.Vaše unutrašnje iskustvo sa novcem će u potpunosti uticati na vaše spoljašnje iskustvo sa novcem.

1.Upoznajte vaš novac

Svako ko se osjeća obespravljeno novcem ima tendenciju da ignoriše svoje finansije.Radimo ovo jer se plašimo novca.

Izbjegavamo naše bankovne račune.Izbjegavamo naše račune.Izbjegavamo mnoge dugove koje imamo.Sve to zajedno izbjegavamo, i potajno se nadamo da će se riješiti samo od sebe.

Ali otkriću vam jednu malu tajnu : Neće se riješiti samo od sebe.

Ako želite da kreirate više bogatstva u životu, morate da poznajete vaš novac.U suštini, morate biti u komandnoj poziciji sa njim, što znači poznavanje tačnog stanja vaših finansija (čak i ako vas plaši)

Napravite male korake da upoznate vaš novac.POgledajte vaš bankovni račun svakog dana umjesto da paničite, opustite se da bi se osjetili zahvalno što uopšte imate bankovni račun.Cijenite vaš novac i pokušajte da ga vidite kroz oči ‘ja imam’ radije nego ‘ja nemam’.

2.Investirajte u sebe (štedite novac)

Čin čuvanja novca kompletno prevazilazi činjenicu trošenja neozbiljno i nesvjesno.

Ljudi ne vole da čuvaju novac jer ih čini da se osjećaju ‘ograničeno’, i zbog toga su obespravljeni novcem.Ako se osjećate tako, želim d avas izazovem da iskusite čuvanje novca na novi način : čuvanje novca na sebe.

Čuvanje omogućava vašem bankovnom računu da raste i raste.Ovo će vam eventualno dati podložak novca, što vam pomaže da se osjećate sigurno i ponosno sa onim što imate.Kada god da odlučite da ne trošite novac, uistinu trošite novac na sebe i vaše bogato stanje uma.

3.Razotkrijte vaše programirane strahove od novca

Način na koji se vaša porodica ophodila ka novcu u prošlosti ima veliki uticaj na to kako se vi danas ophodite.Razumijevanjem finansijskih strahova i puteva koji su vam nametnuti, možete se kretati izvan njih, kreirajući novo bogatstvo uma koje će biti pogodnije za vas.

Da bi otkrili vaše strahove od novca, pitajte se : Zbog čega su se moji roditelji plašili novca? Kako su se ophodili prema novcu? Kako se ja ophodim sa novcem na sličan način?

ovo saznanje će kreirati platformu za vas da promijenite vaše iskustvo sa novcem, radije nego da nesvjesno radite ono što su vam rekli.

4.Pronađite bogatstvo u stvarima koje su besplatne ili blizu toga

Jeste li ikada vidjeli zalazak sunca koji je toliko lijep da vas obuzme? Jeste li ikada jeli jelo koje je tako fantastično, da ne možete vjerovati da iskusujete to?

To su primjeri čistog potencijalnog slobodno iskustva izobilja, i dešavaju se cijelo vrijeme.

Što se više orijentišete ka ‘slobodnim’ bogatstvima koje vam život pruža, to ćete se bogatije osjećati.I jer život reflektuje naše unutrašnje stanje , što se bogatije osjećate iznutra, to ćete više bogatstva kreirati u vašem životu takođe.

Ako želite da iskusite finansijsko izobilje, preduzmite neophodne korake da se orijentišete ka unutarnjem svijetu do bogatijeg stanja uma.Radeći tako nećete se samo osjećati bogatije sa onim što imate, nego će takođe automatski privući više prilika za finansijsko izobilje.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.