5 Načina kako da se momentalno osjećate bolje u vezi sebe

Jer ima toliko boljih stvari od trošenja vremena osjećajući se ružno u svojoj koži..

Nema ništa pogrešnog u tome kako izgledate.Da, izgledaš predivno.Ako je išta pogrešno onda je to kako se osjećate u vezi vašeg izgleda.Vidite razliku?

Ako uvijek mislite negativno o tome kako izgledate, osjećat ćete se loše zbog toga.Čak i naj samopuzdanija osoba na ovoj planeti bi se počela osjećati nesigurno kada bi stalno slušali taj mali glas u svojo glavi koji šapuće : ”Oni bulje u tvoje ožiljke.Oni misle da ne bi trebao to jesti.”

Nema ništa loše u tome ako želite da izgledate lijepo.Kada vaše brige i anksioznost počnu da utiču na vaše odluke dan za danom to je vrijeme da se preuzmu neke akcije.Dok nema magičnih popravki, sjajna vijest je ta da ima mnogo stvari koje možete raditi da izbacite negativne misli i ponašanje tako da ćete se osjećati drugačije i ljepše.

1.Prestanite da se važete svaki dan

To će vam svako jutro diktirati raspoloženje za ostatak dana.Težina se može promijeniti u toku 24 sata i to vam ništa ne govori o vašem zdravlju.Ali ako baš morate da se vagate radite to jednom sedmično u isto vrijeme noseći istu odjeću (ili bez odjeće).

2.Obratite pažnju na komplimente

Ljudi koji su nesigurni u vezi svog tijela će ignorisati komplimente – ne podudaraju se sa pogledom koji vi imate o sebi pa mora da su to besmislice , zar ne? Nije tako.Jednu sedmicu zapišite svaki kompliment koji dobijete, na primjer ‘sjajan posao’, ‘tvoj savjet je stvarno pomogao’, ‘to je bilo smiješno’, ‘sviđaju mi se tvoje hlaeč’ , ‘izgledaš lijepo’.Zapisujući ih forsirat ćete se da obratite pažnju.Na kraju sedmice pročitajte ih sve.Prihvatajući vaše dobre komadiće – zapisujete ih tako da su istiniti – natjerat će vas da gledate sebe pozitivno.

3.Pronađite dobre stvari

Morate da naučite kako da se fokusirate na mentalne reflektore vaših ostvarenja i dobre stvari u situacijama tako da sljedeći put kada napravite grešku ili nešto krene loše nećete se nervirati zbog toga.

Sljedeći put kada se budete suočavali sa nečim teškim ili nešto krene loše duboko udahnite, pronađite nešto pozitivno u situaciji – bilo šta pozitivno . a onda napravite plan kako da riješite poteškoće.Na primjer, Raspravljao sam se sa šefom.Bar ga nisam udario/la nečim.A i imao/la sam pravo.Izvniuću se sutra i objasniti zašto sam to uradio/la.Ili nisam dobio/la posao.Ali sam ponosan/a što sam pokušao/la.I na kraju svega bar imam iskustva sa razgovorima za posao.

Sljedeće, jednu sedmicu, prije nego što odete na spavanje zapišite tri stvari koje ste dobro uradili toga dana.Bilo šta : nasmijali ste nekog, uradili posao na vrijeme.Na kraju sedmice pročitajte sve zabilješke.Vidite? Vi niste neuspjeh – imaju loše i dobre strane svega.Gledajući dobre strane u situacijama će povećati vaše samopoštovanje.

4.Smanjite društvene mreže i uhođenje poznatih

Budite iskreni sad : provodite sate analizirajući tijela poznatih ili vaše slike online?Ako je tako, kako se osjećate zbog toga – bolje ili gore? Kada se osjećamo nesigurno zapravo tražimo nedostatke.Pažljivo ćemo gledati slike tijela i mislićemo da su ‘bolja’ od naših što potvrđuje naše najveće strahove.Ovo je nevjerovatno poražavajuće i nije fer.Dajte sebi dva dana oduška a onda se zapitajte : ”Osjećam se bolje ili lošije u vezi sebe ?” Kladim se da ćete se osjećati bolje.

5.Ponovite zamnom: vi NISTE skup dijelova, vi ste čitava osoba

Nemojte se fokusirati samo na jedan dio tijela kada se gledate u ogledalo – sagledajte čitavo tijelo i lice.Trebate prestati da se gledate u dijelovima.Dakle , ne ”kako moj nos izgleda danas?’ nego ‘kako izgledam danas?’.Postepeno ćete shvatiti da vi niste definisani vašim izgledom.Zapamtite: možete izgledati kao grčko božanstvo, ali i dalje biti kreten.Vi ste mnogo više od vašeg izgleda.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.