5 Najlakših načina kako da prepoznate “lažnu” osobu.

Vaš prvi dan na fakultetu , upoznate nekog prijatelja, postanete cimeri, imate bezbroj tema za razgovor, i iznenada saznajete da vam to uopšte nije prijatelj kakav se činio.Prošire se neke vaše tajne i privatne stvari iz vašeg života, te vam se to odbije od glavu.Pa, to je samo dio nesrećnih događaja u vašem životu.Družite se sa ljudima za koje mislite da su ‘dobri’ , a u stvarnosti su vrlo toksični i loši po nas , te se ne bi trebali nalaziti u njihovom društvu.Iskreno rečeno, oni su lažni dok se samo pretvaraju da su dobri.

Jako je važno u životu imati prijatelje i prijateljstvo se doista treba njegovati.Ali, kako možemo prepoznati razliku između ‘dobrog’ i ‘lošeg’ ?Evo liste koja će vam pomoći da jednostavno razlikujete ‘dobre’ od ‘loših’ :

1) Oni će prihvatiti vašu ‘ludu’ stranu

Previše ste glasni ili se ponašate čudno u javnosti?Svi mi imamo neke osobine koje su pomalo čudne.Ali to osobama koje nazivate prijateljima ne bi trebalo smetati.Oni će vas voljeti bez obzira na sve i neće ismijavati vaše ‘čudne’ navike.

2) Iako su veoma zauzeti, uvijek će naći vremena za vas

Pravi prijatelji to rade.Definitivno ćete biti na važnom mjestu u njihovom životu.Naći će vremena za vas , bez obzira na sve.Izaći će sa vama na kafu i družiće se sa vama neko vrijeme, bez obzira što su imali naporan dan.

3)Spremni su da vam oproste

Svi smo mi samo ljudii svi mi griješimo.Pravi prijatelj će vam uvijek oprostitit, ispraviti vas, ako je to potrebno.Lažni ‘prijatelji’ će se truditi da vam stalno spominju te vaše greške, na bilo koji način.

4) Biće uvijek u kontaktu sa vama

Prijateljstva na daljinu su jednako komplikovana kao i ljubavne veze na daljinu.Pravi prijatelj će vam se uvijek javiti , poslati poruku , nazvati vas ili pričati sa vama preko skype-a.

5)Prihvatiće vaše izbore

Prihvatiće šta kod vi odlučite i neće vas kritikovati zbog toga.Ako su iskreni prema vama , prihvatiće vaše izbore, ciljeve i ambicije u životu.

Dok ste prigrlili vaše prave prijatelje , pogledajte kako da prepoznate lažne :

1)Žele da budu vaš prioritet

Da, to su ljudi koji bi željeli da budu vaš prioritet i najvažniji u životu.Ali oni neće učiniti isto za vas.

2)Najviše vole da provode vrijeme ogovarajući

Probiće vam glavu pričajući besmislice o drugima.Tračajući ih.Samo razmislite, zar ne bi to isto radili i vama iza leđa?

3)Sarkastični su bez povoda

Oni će biti sigurna da dobiju šta žele od vas.Često će kosristiti sarkazam ne bi li vas uvrijedili.

4)Stalno će se takmičiti sa vama

Za njih je sve takmičenje.Ubijeđeni su da su oni najbolji , da su bolji od vas i žele sve najbolje za sebe.Bilo da su to ocjene ili odijelo koje nosite, bilo šta.

5)Iznevjeriće vas, uvijek

Bez obzira kakva je situacija, uvijek će naći načina da vas iznevjere.Prvo će praviti planove sa vama, davati obećanja , a onda se neće udostojiti da išta od toga ispune.Kada pokušate da razjasnite stvari sa njim oni će vas verbalno napasti i vrijeđati.Sada znate razliku, zato budite pažljivi.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

2 Comments