5 prirodnih instikta kojima bi uvijek trebali vjerovati

”Ovo izgleda opasno..”

Naša intuicija ima tendenciju da nas obavijesti kada nešto nije u redu, i bilo bi mudro poslušati je.Vaša intuicija se oslanja na svaku životnu lekciju koju ste ikada imali u životu i pomaže vam da donesete ispravnu odluku.Ako nešto nije sigurno, ako osjećate da bi to moglo biti opasno , nemojte to raditi.

”Ovo se čini ispravno!”

ovo ćete doživjeti mnogo puta u životu.Imaćete taj osjećaj na dejtu, kada kupite auto, kuću, ili dobijete novi posao.Nema sumnje u to.Ako osjećate da je ispravno, idite dalje!

”Za ovo sam stvoren/a!”

Sjećam se kada sam prvi put u ruke uzeo kist.Bilo mi je 10 godina i pohađao sam školu crtanja.Moj učitelj i ja smo odmah prepoznali da je to za mene.Bio sam rođeni umjetnik!Jedna od mojih najvećih grešaka je što nisam studirao umjetnost.Osjećaj koji nisam pratio.Učite iz mojih grešaka.

”Trebao/la bih pomoći ovoj osobi..”

Imaćete priliku da vidite osobu kojoj je možda potrebna pomoć, možda se neko bori da riješi domaći zadatak ili je upravo imao saobraćajnu nesreću.ne oklijevajte da se zaustavite i pomognete ako vam osjećaj govori tako.

”Ne osjećam se dobro”

Ako se osjećate izmoreno, depresivno ili bolesno, ne zanemarujte taj osjećaj.vaše tijelo ima više načina da vam pokaže kada nešto nije uredu i kada je vrijeme da posjetite doktora.Ako imate osjećaj da je dobro da posjetite ljekara, bolje je da odete.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.