5 Savjeta terapeuta kako da se osjećate srećno nakon raskida

Sreća je vjerovatno ono što svi najviše jurimo u našim životima.

Naravno, prolazak kroz raskid je najteži period da pronađemo sreću koju svi želimo!Bez obzira šta mi uradili, uvijek nešto nedostaje.Uvijek postoji ta jedna pjesma, to mjesto, taj posebni osjećaj koji će vas izluditi podsjećajući vas na svo to vrijeme koje ste probeli sa nekom osobom.Čak i ako ste vi raskinuli, i dalje jednako boli.

Kažu da djevojke lakše prebole raskid.Kažu da se momci osjećaju sjajno!Kao da su postigli neki trijumf, ali kasnije, nakon sedmicu ili više, dođu do zaključka šta su izgubili!To je kada pravi bol raskida počinje za njih.Međutim, djevojke se isplaču odmah kada se završi.Prođu kroz svih 7 faza tugovanja u kratkom roku i onda su završile s tim! Idu dalje!

U raskidima, najteža stvar za izgovoriti je ”dosta”!Ima nekoliko faza raskida.U prvoj fazi, teško je prihvatiti bilo koji savjet i svaki od njih izgleda prosto i jednostavno.Kada najveći bol prođe, međutim, morate da krenete dalje.Ako želite da si pomognete i dođete sebi nakon raskida, vi MORATE željeti da se to dogodi, jer i ako zvuči kliše, niko vam neće pomoći osim VAS!

1.Dopustite si da osjetite bol

Kakvo god je bilo vaše iskustvo u vezi i raskidu, biće emocija tuge.Možda ćete osjećati kajanje za nešto što ste uradili ili niste, ili pitati se šta ste uradili pogrešno.Gubitak je gubitak.Sada je prazno mjesto gdje je nekada bilo nešto, čak i ako to nešto nije bilo poželjno.

2.Riješite ga se

Zapamtite da nakon tugovanja, morate da prođete kroz vaša osjećanja, ne dozvolite da taj prtljag koji imate od raskida sve uništi.Nemojte nositi taj teški prtljag iz vaše prošle veze u vaš novi život.Često se te emocije samo gurnu ispod stola, ali morate ih se riješiti ili će zagaditi vaš život u budućnosti.

3.Prihvatite

Možda ćete misliti da nešto nije u redu sa vama jer vam veza nije uspjela.Morate poraditi na samopouzdanju, vjeri u sebe i svoju vrijednost.Zapamtite da je prihvatanje najvažniji dio čitavog procesa.Morate da volite sebe!Prestanite kriviti sebe za ono što se desilo u vezi.Prihvatite to kao činjenicu i nastavite dalje.

4.Budite ono što ste nekad bili

Veza znači žrtvovanje i ako ste bili u jednoj dugo, šanse su, da ste uradili mnogo od tih žrtvovanja.Zaboravili ste ko ste bili prije.Koliko ste daleko došli?Je li vrijedno?Jeste li zadovolji s onim što ste sada?Šta su bile vaše aktivnosti i hobiji prije veze?Vježbajući vaša interesovanja opet je važno u građenju sebe.

5.Budite nešto novo

Sada kada ste otkrili ko ste bili ranije i gdje sada stojite, vrijeme je da otkrijete novog sebe.Razmislite o tome šta bi željeli biti – osoba koja ste bili prije veze ili možda nova osoba? Postoje li neke stvari koje možete raditi drugačije?

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.