6 Najneprivlačnijih OSOBINA koje će automatski ODBITI ljude OD VAS

Zanimljiva stvar o osobinama ličnosti na ovom popisu je da su oni gotovo sveobuhvatni.Drugim riječima, oni mogu imati različita značenja za različite ljude u različitim situacijama.

1.Drskost

Često je greška miješati drskost sa samopouzdanjem – barem u početku.Osoba može djelovati kao da je shvatila sve, obično komunicira djelujući sigurni i nikada ne pokazuje ranjivost.Međutim, brzo se otkriva da postoji mala tvar iza ove arogantne maske.Arogancija je neprivlačna zbog brojnih razloga : egoizam, naklonost, oholost itd.

2.Ljubomorno ponašanje

Kontrola i ljubomora su bliski rođaci.Istina je da veza sa osobom koja kontroliše i koja je ljubomorna malo kad uspije.Najbolje je otići dok stvari ne postanu još gore.

3.Neorganizovanost

Govorimo o ljudima čiji su životi trajno u neredu.To su ljudi koji uvijek kasne, nikad ne plaćaju račune, zaborave nazvati i čiji dom izgleda kao da je pogođen prirodnom katastrofom.

4.Nepažljivost/ Nesposobni da slušaju

Ako ste dobar slušatelj, svakako razumijete frustracije pokušaja da održite razgovor s nekim ko ima pažnju voćne muhe.Još jedna frustrirajuća varijacija nepažnje je prekidanje tokom razgovora ili otići kada neko govori.

5.Neodgovornost

Ali ako je ta neodgovornost proizišla iz nedostatka napretka? Ako je tako, nema racionalnog izgovora.Ako ste bili pravedni, recimo, podsjetili ste osobu da uradi ”X” ili ”Y” na mnoge prigode- kriva je njihova nesposobnost preuzimanja odgovornosti.Neodgovornost je indikativna za stupanj zrelosti.Ako jedna nedostaje, tako i druga.

6.Tračanje

Definitivno jedna od najgorih osobina ličnosti.I dalje je iznenađujuće koliko stariji tračaju i o čemu sve tračaju.Još je uvijek previše uobičajeno ući u neki kafić i čuti ”Ona je rekla ono” ” Ja sam čuo ovo..”

Neprivlačno nije doovljno oštra riječ.Ovo je zaista ružna osobina ličnosti.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.