6 Savjeta od vrlo uspješnih žena kako se suočavati sa izazovima

Šta biste promijenili ako biste se osjećali više sigurno? Biste li imali bolji posao s više odgovornosti i više novca? Da li bi vaš lični život izgledao drugačije? Ako ste rekli ”da” na bilo koje od ovih pitanja , pogledajmo neke od razloga zašto niste tamo gdje biste željeli biti.

Vjerovatno želite obratiti pažnju na vanjske i unutrašnje čimbenike.Evo kako se uspješne žene suočavaju s izazovima :

Strah može biti vaš saveznik.Poduzmite inicijativu da govorite, čak i ako drhtite.Ono što zagovarate je važnije od vašeg straha.Dođite s pozicije službe.Djelujte tako kao da to možete i moći ćete.

Prisutnost vođstva je dostižno.Obratite pažnju na ono što žene na vašim razinama govore i rade – prilagodite svoje stilove onome što radi za vas.Budite samosvjesni, razumite svoju publiku, slušajte i budite spokojni.

Istina će katapultirati vaš rast.Povratne informacije pomažu vam da idete naprijed.Upotrijebite intuiciju da biste razlikovali što je korisno a šta nije.

Izgovaranje ”ne” može biti dobra stvar.Zaštitite svoje vrijeme, postavite granice i učinite da veše ”ne” postane nečije ”da”.

Savez s moćnim ljudima je međusobno koristan.Poduzmite svaku priliku da budete vidljivi onima oko vas.Izgradite odnos s tim osobama na temelju međusobnog povjerenja.

Intuicija je vaš rub.Kada slijedite svoj unutrašnji osjećaj, osjećate se više samopouzdano uzimajući pametne rizike koji su neophodni za napredak.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.