6 Stvari koje bi trebali znati o pravoj ljubavi

”Prava ljubav je kao duhovi, o kojima svi pričaju a samo rijetki su vidjeli.”

Idemo okolo i tražimo pravu ljubav, nadajući se i željeći da nađemo onu pravu osobu koja će naš nesavršeni život učiniti savršenim.Zavaravamo se i mislimo da prava ljubav dolazi samo izvana i rijetko u nama.

Prava ljubav može jedino biti nađena ljubavlju.Ide tamo gdje je ljubav.I što više ljubavi imate u svom srcu i što više imate za sebe, to ćete više ljubavi moći privući.

Ljubav neće i ne može doći onima koji imaju prazno srce.Prava ljubav dolazi iznutra.Dolazi od vas.

Ovdje je 6 stvari koje bi trebali znati o pravoj ljubavi :

1.Voljeći sebe je najbolji način da privučete pravu ljubav

Volite sebe svim svojim srcem, zbog onoga što jeste i zbog onoga što niste.Budite dobri prema sebi i čitav svjiet će biti dobar takođe.Ako nemate ljubav za sebe, ne možete očekivati da je dobijete od nekog drugog.Čak i ako je dobijete, kratko će trajati.Ne ide to tako.Ljubav dolazi u izobilju onima koji imaju izobilje u srcu.

”Pronađite ljubav koju tražite, tako što ćete pronaći ljubav u sebi.Naučite da se odmarate u tom mjestu unutar sebe to je vaš pravi dom.” – Sri Sri Ravi Shankar

2.Prava ljubav nije u pronalaženju drugog da bi nas ‘upotpunio’

Vi ste već cijeli i kompletni i što više učite da volite i prihvatate sebe više će te znati da je ovo istina.Ne trebate drugu osobu da vas dopuni, samo trebate nekoga sa kim možete dijeliti vašu cjelost.

3.Ljubav vašeg života ste VI

Zašto da tražite nešto izvan sebe što je već u vama?Prava ljubav počinje od vas.Ljubav vašeg života nije niko drugi nego vi.U vama leži sva ljubav koju trebate.U vama, ne izvan vas.Ljubav koju ćete dobiti izvana će biti ništa osim projekcije ljubavi koja je u vama.

”Život je samo ogledalo, i šta vidite vani, morate prvo vidjeti unutar vas.” – Wally Amos

4.Za pravu ljubav se ne treba boriti

Često čujete ljude kako govore, ”ako zaista volite nekog, morate se boriti za tu osobu.”Ja zaista ne mislim tako.Ako trebate da se ‘borite’ za nečiju ljubav znači da nije vrijedno imati je.To nije prava stvar.To nije ljubav.”Boriti se”  i ”Voljeti” su dvije različite stvari i možete imati samo jednu od njih.

”Ljubav je strpljiva, ljubav je draga.Nije ljubomorna, ne hvalisa se, nije ponosna.Ne obeščašćuje druge, ne ljuti se lako, ne pamti greške.Uvijek štiti, uvijek vjeruje, uvijek se nada, uvijek čuva.”

5.Prava ljubav nije naporna

Prava ljubav se osjeća lako.Ona teče i sve dolazi prirodno.Gdje ima prave ljubavi, nema potrebe za kontrolom, nema potrebe za popravljanjem druge osobe, nema potrebe za kritikom, osudom, ljubomorom ili drugih toksičnih ponašanja.Ljubav je ljubav i to je sve.

”Prava ljubav ne dolazi traženjem savršene osobe, nego učenjem da nesavršenu osobu vidimo savršeno.” – Jason Jordan

6.Prava ljubav je oslobođena veza

Ljubav treba da radi ono što zna najbolje, da voli i bude voljena.Ljubav ne nameće nikakve zahtjeve.Ljubav nema namjeru da nekog ili nešto zadržava.

”Ako je naša ljubav samo želja za posjedovanjem, onda to nije ljubav.”

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.