7 Čuda : Kratka inspirativna priča koja će vas podsjetiti na prave vrijednosti

Ana je bila devetogodišnja djevojčica koja je živjela u malom selu.Završila je osnovnu školu  do četvrtog razreda u njenom selu.Da bi nastavila peti razred, trebala se prijaviti za upis u školu u obližnjem gradu.Bila je veoma srećna kada je saznala da je primljena u veoma dobru školu u gradu.Danas je bio njen prvi dan u školi i čekala je svoj školski autobus.Kada je autobus stigao, brzo je ušla unutra.Bila je veoma uzbuđena.

Kada je bus stigao do njene škole, svi učenici su išli u svoje razrede.Ana je takođe došla do svog razreda pitajući neke učenike gdje se to nalazi.Kada su vidjeli njenu skromnu odjeću znali su da je sa sela , tako su je drugi učenici počeli ismijavati.Ubrzo je došla učiteljica i zamolila ih za tišinu.Predstavila je Anu razredu i rekla im da će ona ići sa njima od danas.

Zatim je učiteljica rekla da se spreme za iznenadni test!Rekla je svima da napišu 7 svjetskih čuda.Svi su počeli brzo da pišu odgovore.Ana je počela polako da piše.

Kada su svi osim Ane predali svoje papire, učiteljica je došla i upitala Anu , ”Šta se desilo draga? Ne brini, samo napiši ono što znaš kao što su i drugi učenici naučili nekoliko dana unazad.”

Ana je odgovorila , ”Razmišljala sam da ima toliko stvari, kojih 7 da izaberem da napišem!” I onda je predala papir učiteljici.Učiteljica je počela da čita odgovore učenika i većina je odgovorila tačno kao Kineski zid, Koloseum, Piramida u Gizi, toranj u Pizi i tako dalje.

Učiteljica je bila srećna što se sjećaju onoga što im je rekla.Konačno, učiteljica je počela da čita Anine odgovore.

” 7 Čuda – Biti u mogućnosti da vidim, da čujem, osjetim, smijem se, mislim, budem ljubazna, da volim!”

Učiteljica je stala zapanjena i čitav razred je ostao bez riječi.Danas, djevojčica iz malog sela podsjetila ih je na dragocjene darove koje imamo, koji su zaista čuda.

Pouka : Cijenite ono što imate, koristite ono što imate, vjerujte onome što imate.Ne morate uvijek gledati naokolo da nađete inspiraciju.Bog nam je dao sve snage da postignemo naše ciljeve.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.