Ako mislite da bezuslovna ljubav ne postoji, onda vjerovatno ne znate šta je to

Bezuslovna ljubav je jeziv, bolan i požrtvovan način da brinemo za drugo ljudsko biće.To nisu leptirići , strastvena mirišljava noć ili radost koju sin donosi majčinom srcu.To je mnogo dublje od toga.Beskrajno je.Smisleno.Moćno.

Ali da li je moguće? Nauka kaže da jeste.Mario Beauregard profesor na univerzitetu sproveo je studiju i otkrio da ne samo da sva ljudska bića imaju kapacitet da pokažu bezuslovnu ljubav, nego još važnije, neki dijelovi mozga se aktiviraju tokom tog procesa , oslobađajući dopamin.

Bezuslovna ljubav je teška jer često ne razumijemo šta je to

Voljeti nekog bezuslovno znači voljeti suštinu individue.Baš onakve kakvi su.Uprkos onome što rade ili ne uspiju da urade, bez očekivanja nečeg za uzvrat – uključujući i ljubav.Međutim, to je jedan koncept koji je najneshvatljiviji.Ako je vaša misija u životu da ponudite bezuslovnu ljubav, morate paziti na ove 3 razlike:

Bezuslovna ljubav je kada volite nekog bez obzira šta se dogodi, ali nije prihvatanje nasilja

To je podržavanje osobe u bilo kojoj situaciji.Biti s njima u dobra i loša vremena.Međutim nije slijepa odanost, nepopustljiva odanost i dozvoljavanje lošeg ponašanja.Voljeti nekog bezuslovno uključuje radeći ono što je najbolje za njih bez obzira šta vas to košta.

Kada volite osobu želite da je vidite srećnu, ali to ne znači da zanemarite sebe.Kada dozvolite da vas ne poštuju učite vašu voljenu osobu da je u redu ne poštovati ljude.Pojačavate loše ponašanje.

Bezuslovna ljubav traži da pruži sreću ali nije pretjerano zaštitnička

Ljubav je djelo a ne osjećanje.To je svjestan izbor koji ponavljate momenat za momentom.Ne dešava se prirodno.Kada se majka porodi i drži dijete u naručju po prvi put, uvjereni smo da je ta ljubav instant.I kako magično i poetično zvuči, jednostavno nije istina.Majka bira da voli svoje dijete.Mnogo puta taj izbor je napravljen tokom trudnoće.Razmislite o tome.Kada žena otkrije da je iznenadno trudna, ne zavoli odma svoj fetus.Mora da izabere da voli dijete.

Pružanje sreće vašim voljenima kada god možete je važno i neophodno ali vaša želja da im udovoljite ne bi trebala da šteti njima.

Bezuslovna ljubav uključuje poštovanje i prihvatanje životne odluke voljenih i ako niste uključeni u njih

Bezuslovna ljubav je kompletno i totalno prihvatanje osobe kakva jeste.Ne uključuje odricanje ljubavi ako se ne slažete sa njihovim životnim odlukama.Vi ne volite ZBOG vi volite UPRKOS…Znači, mogu manje brinuti o tome šta ćeš odlučiti, ali te svakako volim.Znači da se držite dalje od kontrolisanja ponašanja i davanja osuda.

To ne znači da slijepo stojite i posmatrate nekoga – posebno dijete – koje trči u opasnost.

Zašto bi trebali vježbati bezuslovnu ljubav kada je tako teško

Bezuslovna ljubav je transformativna.Ima moć da promijeni vas i osobu koju volite.To je balansirajuće djelo koje zahtjeva stalno prilagođavanje i neprilagođavanje akcija i stavova.Ali na kraju je vrijedno.Neke od prednosti učenja bezuslovne ljubavi :

– Učite da prihvatite i volite sebe

– Postanete veće empate

– Bolji ste u suočavanju sa promjenama i razočarenjima

– Razvijate duboko razumijevanje šta je prava ljubav

10 Ključeva da otključate vrata bezuslovne ljubavi

  1. Vježbajte da praštate

2.Vježbajte empatiju sa drugima

3.Naučite da se volite bezuslovno

4.Vježbajte otvorene i iskrene razgovore

5.Volite druge na način na koji trebaju biti voljeni.Ono što može biti ljubav za jendu osobu to može biti ozljeda za drugu.

  1. Prihvatite sebe i druge onakvi kakvi su

7.Prihvatite  i poštujte veze svojih voljenih

8.Izaberite da budete dragi.U svakoj situaciji se zapitajte, koji je najljubazniji odgovor?

9.Ne pokušavajte da budete ljudski štit.Dopustite vašim voljenima da se povrijede i podržite ih tokom bola.

10.Činite dobra djela , bez očekivanja nečega zauzvrat .

Koja djela ćete vi raditi da demonstrirate vašu bezuslovnu ljubav?

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.