/Ako radite OVIH 10 stvari redovno, vaša veza nikada neće umrijeti

Ako radite OVIH 10 stvari redovno, vaša veza nikada neće umrijeti

Niko ne voli da se složi ali istina je da mnoge veze nakon nekog vremena počinju da blijede.Kada god uđete u ozbiljnu vezu sa nekim, želite da veza bude jaka nakon pet godina baš kao što je bila i na početku.

Ali realnost je da vrijeme ide, mnogi parovi će shvatiti da iskra koja ih je spojila polako nestaje.Neki parovi će naučiti da prevaziđu ovo i da vrate vezi sjaj.Ostali će se samo pomiriti sa vezom kakava jeste.Mnogi drugi parovi će se raspasti u potpunosti.

Ako želite da izbjegnete raskid, onda ćete možda željeti pročitati ove savjete kako bi pomogli vašoj vezi.

1.Redovno dijelite zahvalnost

U duhoj vezi, veoma se često zaboravi pohvaliti partnera.Naviknemo se da partner radi svakodnevne stvari, za koje zaboravimo biti zahvalni.Na primjer, u dugoj vezi jedan partner ne zahvali drugome kada napravi doručak.Ali čak i jednostavno ”hvala dušo što si odvoijo/la vrijeme i spremio/la mi doručak” može pomoći vašem partneru da osjeti zahvalnost.

2.Redovno dijelite komplimente

Parovi koji su u dugoj vezi prestaju da govore komplimente redovno.Toliko se naviknu jendo na drugo da ne osjećaju potrebu da jedno drugom kažu koliko privlače jedno drugo.Čak i jako mali kompliment ”Izgledaš dobro večeras” može mnogo doprinijeti.Muškarci i žene vole komplimente .

3.Ponovo zapalite vaš sexualni život

Zdrav sexualni život je važan dio intimnosti u vezi.Nije bitno da li ste vjenčani 10 godina ili ste u vezi jednu godinu, zdrav sexualni život održava vezu.U dugoj vezi kada se kvalitet seksa pogorša, veza se takođe pogorša.

4.Pažljivo birajte riječi

Riječi koje koristite  u vezi su važne.Ono što može vama zvučati normalno može biti uvredljivo za vašeg partnera.Ovo se često dešava kada jedan partnera ima problema a drugi pokušava da ih odgonetne.Ako niste oprezni s riječima, možete zaista povrijediti vašeg partnera.

5.Naučite da mijenjate stvari

Rutina je ubila mnogo veza.Ljudima postanu dosadne jedne te iste stvari.Toliko im postane dosadno da počnu tražiti promjene stvari u svome životu, što ih može dovesti da se udalje od veze.Način da ovo izbjegnete je da pokušate i budete spontani.

6.Izbacite sve toksične uticaje

Ako primijetite da ima toksičnih uticaja na vašu vezu, onda biste ih se trebali riješiti.Ovo je često lakše rečeno nego urađeno.Na primjer, taj uticaj bi mogao biti roditelji od vašeg partnera ili neka rodbina.

7.Odvojite vrijeme za sebe

Veliki problem mnogih veza , posebno gdje partneri žive zajedno, može biti manjak vremena da radite stvari sami.Bez obzira koliko se dvoje ljudi voli, postaće im iritantno ako su sa jednom osobom 24/7.

8.Razvijte zajedničke interese

Trebali bi imati zajedničke hobije sa partnerom.Sad, ne moraju to biti neki ekstravagantni hobiji, ali nešto u čemu oboje možete uživati zajedno.

9.NAučite da postavite granice

Ako vaš partner radi nešto što vam se ne dopada, tajna je da se ne trebate pomiriti sa tim i prihvatiti.Trebali biste postaviti granice i pokazati vašem partneru da šta god oni radili nije prihvatljivo.Na primjer, ako vaš partner ostaje do kasno vikendima sa prijateljima, onda im dajte do znanja da vam se ne sviđa takvo ponašanje i da bi to trebali promijeniti.

10.Naučite da slušate

Morate imati želju da sjednete i saslušate vašeg partnera.Čak i ako je vaš partner iracionalan, samo im dopustite da se otvore.Ako to ne uradite, vaš partner će se osjećati kao da niste empatetični ili da ne razumijete njihov problem.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.