CARL GUSTAV JUNG – ŠTO UČINITI KAD VAS PARTNER OSTAVI: Poslušajte mudar savjet psihijatra

Kad nas netko ostavi, najbolje je otpustiti loše osjećaje, prestati zamjerati, pustiti vremenu da odradi svoje i nikako ne pokušati zadržati tu osobu u svom životu. Evo zašto…

Prekid veze, razvod braka, veza kojom dominira hladnoća – sve ovo može biti teško podnošljivo za osobu koja voli, a koja je od strane partnera ostavljena, ignorirana, ‘stavljena na led’. Iako nam sve te promjene u prvim danima izgledaju kao nepremostive, vrijeme nam itekako pomaže zacijeliti rane. Jednoga jutra ćete se probuditi i reći – “prošlo je”. Vaše srce će osjetiti da je prošlo. Ipak, uz vrijeme, važno je da i vi sami shvatite koliko je važno ‘otpustiti partnera’. 

Glavna greška koju mnogi rade je da pokušavaju zadržati osobu koja ih je ostavila, ne samo fizički, već u svom srcu, umu i duši. Carl Gustav Jung, čuveni psihijatar, ostavio je iza sebe brojne mudrosti i psihološke savjete, a ovaj je jedan od najboljih za sve one koju su ostavljeni i koji pate zbog bivše ljubavi:

“Ne zadržavaj onoga tko te ostavio. U suprotnom, neće doći onaj koji treba doći.”

Nakon emotivnog kraha s partnerom, sjetite se ovih riječi. Sve dok je u našem srcu osoba koja ga ne zaslužuje, mi odbijamo ljubav od sebe. Ne molite za ljubav, ne maštajte o vraćanju na staro i ne zadržavaj negativne emocije i čežnju u svojoj duši, već sve otpustite.

Pustite da ode s osobom koja je otišla od vas. Da je trebala ostati, da je vrijedna vas, bila bi tu. Ali, kako nije, vrijeme je da otvorite srce za nešto novo, ono što zaista zaslužujete.

Kada oslobodite sebe emotivnih lanaca iz prošlosti i otvorite srce, doći će “onaj koji treba doći.” I vi ćete znati da je to osoba koja zaslužuje vašu ljubav!

Izvor: sensa.mondo.rs