Držite vaše NEPRIJATELJE blizu, a DVOLIČNE prijatelje ŠTO DALJE

Studije o društvenim odnosima i njihovim biohemijskim posljedicama upućuju na to da su lažni prijatelji opasniji za naše zdravlje od pušenja.

Jeste li imali prijatelja koji stalno priča o svojim slavama, ali nema vremena da pita kako je vama?I šta je s onima koji su vam pomogli kroz lošu vezu i kasnije ispričali sve detalje vašim kolegama?

Oni su sa vama kada ste tužni, ali jednostavno vas en mogu gledati kada ste sretni i uspješni.Pa, naučnici su skovali pojam ambivalentni prijatelji.

Ponekad su tu za vas, a ponekad jamče na vas.Mogli bi vam učiniti uslugu, a kasnije koristiti to kao razlog da vas ponižavaju pred vašim prijateljima.Mogu biti sretni zbog vas iskreno, sve dok niste bolji od njih.

Mogu biti tu za vas u lošim vremenima ali ne mogu podnijeti vaš uspijeh.Bilo je vremena kada sam vjerovala da pravi prijetlji nisu ljubomorni.Oni bi trebali biti sretni zbog vašeg uspjeha i potaknuti vas da budete najbolji.Čak i najbliži prijatelji mogu osjetiti zamku zavisti, ali samo na trenutak.Ptavi prijatelj će biti iskren i prihvatiti to i raditi an tome da iskreno bude sretan zbog druge osobe.

Prijatelji ne govore iza leđa.Na primjer, vi i vaš najbolji prijatelj ste prijatelji od djetinjstva.Vi ste upravo saopštili da ste vjereni.Dok bi vaš prijatelj mogao biti sretan, uzbuđen, mogli bi se nadati da će i oni takođe pronaći pravu osobu.

Mogao bi biti i nagovještaj tuge jer su sada oni ti koji nemaju srodnu dušu.I ovo je u redu.Budući da su ljudska bića složena stvorenja i njihove neposredne reakcije ne definišu njihove najbolje ili najsnažnije osobine.

Međutim, ako vaš prijatelj ne može vjerovati da ste se vi vjerili prvi ili se čini da pronalazi načine da razbije vaš mjehurić uzbuđenja, to su znakovi upozorenja toksičnog odnosa.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.