Evo zašto nikad ne biste trebali otići na spavanje ljuti ili frustrirani

Svako koga sam ikad poznavala imao je savjete da nikada ne bih smjela ići spavati kada sam ljuta.

Ali jeste li se ikada pitali zašto ?

Nova studija u časopisu Social, Psychological and Personality Science pokazala je da, ako idete na spavanje ljuti ili s nerješenim problemom, to može uticati na vaš kvalitet sna.

Neriješeni argumenti uzrokuju manju kvalitetu vašeg sna , što može masovno uticati na vaše zdravlje.Naučnici su analizirali podatke iz gotovo 700 parova s specijalnim uređajima za praćenje spavanja i ustanovili su da su parovi koji su za vrijeme spavanja riješili probleme bili su u mogućnosti zaspati puno brže.To im je takođe pomoglo da dobiju odgovarajuću količinu REM sna kako bi ostali zdravi i skoncentrisani tokom dana.

Rješavanje argumenata prije spavanja uklanja tjeskobu koja dolazi s argumentima i omogućuje da se opustite.Uklanjanje ove tjeskobe čini da se osjećamo da naš partner brine za nas i da nas razumije, omogućava nam da se osjećamo mnogo sigurnije i da se opustimo i zaspimo lakše.

Uzimajući vremena za slušanje i rješavanje argumenata , oboje će se osjećati puno potšovanije i pomoći će ima da se zbliže.Rješavanje argumenata prije odlaska u krevet takođe vam daje novi početak sledećeg dana, tako da možete krenuti dalje i imati puno bolji dan.

Stoga, kad vam je majka govorila da nikada ne zaspite ljuti, nije vam samo pomogla da zaštitite vašu vezu, nego i da dobijete san koji vam je potreban za održavanje boljeg zdravlja.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.