Idite tamo gdje je zeleno : Novogodišnja odluka koju možete održati

Donesite promjene koje možete održati.Transformacija se odnosi na male stvari.

Jedan od problema s novogodišnjim odlukama je da većina nas koji ih čine previsoko ciljamo.Nakon bar sedmicu dana veselja, počevši od događaja  Božića i Nove Godine odjednom očekujemo da se naši životi preokrenu.Obećamo si da idemo u teretanu svaki dan ili da počnemo sa novom dijetom.Želimo izgubiti nekoliko kilograma i biti u formi za ljeto.Umjesto očekivanja radikalne promjene u trenu, zašto se ne usredotočiti na manje promjene koje mogu stvoriti velike razlike u našem životu ?

Odluka koju je lako implementirati i koja će imati značajan uticaj na naš život je provesti više vremena u zelenim i prirodnim okruženjima.Dio stvarnosti urbanog života jest da većina nas ne troši puno vremena van ili u zelenim površinama; idemo od kuće prevozom do posla i nazad opet.Ovo je sramota, jer trošenje vremena u prirodnim područjima može imati ogromne pozitivne zdravstvene prednosti.

Istraživanje o prednostima trošenja vremena u zelenim površinama, posebno za one koji žive u urbanim područjima i možda imaju prirodne mogućnosti da budu izvan, je opsežan.Međunarodni časopis za dobrobit objavio je studiju koja pokazuje da je redovno povezivanje s prirodom ključna aktivnost u procvatu života.Hodanje u parku može imati značajan pozitivan uticaj na dobrobit i potaknuti razvoj više zelenih površina u urbanim područjima.

Šta to znači za novogodišnje odluke ? Prije svega, to znači da možemo napraviti značajna poboljšanja u našem životu tako što ćemo napraviti male promjene.Postavite se za uspijeh tako da napravite manje promjene u svom načinu životu koji ste spremni održati.

Ove Nove Godine napravite odluku koju ćete moći održati.Obevazujte se potrošiti bar 20 minuta dnevno na otvorenom u zelenoj površini.Osjećat ćete se bolje i bit ćete bolji!

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.