Istraživanja otkrivaju : Što više grlite svoju djecu , to oni pametniji postaju

Ako ste tip roditelja koji ne može da skine ruke sa svoje djece, grleći ih svakog mogućeg trenutka, onda nemojte prestati – vaša djeca će vam jednog dana biti zahvalna zbog toga.

Prema novom istraživanju, grljenje, kao forma fizičke ljubavi, tokom perioda razvoja bebe je važnije nego što biste mogli zamisliti.Privrženost u formi dodira potiče mozak bebe da raste, tako postajući pametniji.

Istraživanje je sprovela dječija bolnica u Ohaju, posmatrali su 125 beba i istraživali su koliko fizički dodir utiče na razvoj mozga, kao i na njihovu percepciju, kongnitivni i socijalni razvoj.

Otkrili su da iskustva kao dojenje, njega, zagrljaji i slično potiču snažne odgovore mozga koji dopuštaju mozgu da se razvije brže i zdravije.

Drugim riječima, kada ste nježni i dragi prema svojoj bebi ne samo da ste humani i radite prirodne stvari, nego takođe doprinosite razvoju mozga do tolike mjere da biste mogli reći da će vaše dijete postati pametnije.

Sve u svemu, ljubav i privrženost su ključ razvoja osobe u svakoj fazi života.Počnite ranije i nikada nemojte prestati!Vaša djeca će vam biti zahvalna na toliko načina.

Širite ljubav!

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.