Koji su NAJBOLJI načini da SPASITE vaš brak? Evo šta sam ja NAUČILA

Raspad braka je zastrašujući.Još se sjećam kako sam se osjećala.Svakog jutra se probudim, a onda bih se sjetila da je moj brak užasan, a oblak stresa i napetosti bi se spustio na mene i ne bi otišao cijeli dan.Oboje smo bili nesretni i bojali smo se da dolazi kraj.

1.Da bi spasili brak, oboje trebate biti posvećeni

Brak zahtijeva rad i predanost.Ako ste oboje posvećeni pomirenju, posao vrijedi svake minute.Nemojte me krivo shvatiti, cijenim svaku minutu koju sam provela na utvrđivanju braka, jer znam, da nisam, sada ne bismo bili zajedno.Ali oboje trebate biti na istoj strani.POčnite tako što ćete biti iskreni prema sebi.

Želite li spasiti ovaj brak? Vjerujete li svojim srcem da se može spasiti? Je li to ono što zaista želite?

2.Ako možete naučiti da komunicirate, možete spasiti brak

Jeste li ikada čuli da je komunikacija temelj odnosa? Znam da sam čula te riječi , toliko da su skoro klišej.Oboje trebate da vježbate umjetnost izražavanja bez optužbi i uvreda.Osim toga, želite naučiti kako saslušati bez prekidanja ili osuđivanja.Bila sam iznenađena koliko su glatke stvari bile nakon što smo naučili govoriti iskreno, otvoreno i ljubazno jedno s drugim.

3.Budite svjesni donošenju više dobra

Neuspješan brak je uznemirujući za svakoga.Kada se osjećate razočarano i čini se da je vaš brak postao samo popis problema koje imate, osjećate se kao da ste se utopili.Naravno, trebate razgovarati o velikim stvarima – tamo dolazi do učenja komunikacije.Ali morate se podsjetiti zašto pokušavate spasiti brak.Morate se sjetiti zašto ste se zaljubili i zašto želite ostati zajedno.Usredotočite se na ono što volite jedno na drugom, i ne zaboravite im reći o tome.Razmislite o tome šta vas čini dobrim parom.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.